Gyermek gyakori vizelési inger

Tisztelt doktor úr! Kislányom 4 és fél éves. December 18-án Aktil Duo antibiotikumot kapott légúti fertőzésére. A gyógyszert 27-ig szedte. 1-én este lefekvés előtt 20-szor elment WC-re pisilni. Azt hittük, hogy csak nem akar elmenni aludni, végül éjjel 1-kor aludt el. Másnap este ugyanezt eljátszotta, de akkor már nappal is többször volt pisilni. Azóta van, hogy 5-10 percenként megy aztán 2 órát nem megy. Van olyan este, amikor fáradtabb 2-3 pisi után elalszik de van, hogy 15-20-szor kikéreckedik, még vissza sem bújik az ágyba már szól, hogy megint kell, fogdossa magát és panaszkodik, hogy zavarja, tegnap azt mondta, hogy csípi is, de reggel nem volt panasz. A vizeletvizsgálat eredménye negatív, a tenyésztés Protheus mirabilist mutatott ki 10:3-on csíraszámmal. Nephrológusnál is voltunk, aki azt mondta, hogy valószínűleg az antibiotikum után tönkrement flóra okozza a tüneteket, betadinos lemosást javasolt, plusz az egész család egy Vermox kúrán esik most át. Probiotikumot is szedünk, Lactiv-ot és Pearl-t, de eddig úgy tűnik nem javul. Nem tudom még hová fordulhatnánk, rendezett család vagyunk imádjuk a kicsit és borzasztó nézni, hogy az egyébként most is jókedélyú gyerekemnél valami nincs rendjén. Oviba sem tudom vinni, mert nem alszik el, csak ülve az ölemben ha símogatom a hasát. Beszéltem gyereknőgyógyásszal is, jövő héten kedden megyünk, de már nagyon kétségbe vagyok esve. Mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a gyakori vizelési inger témában

Kedves Kérdező! Azt javaslom mihamarabb csináltassanak egy hasi ultrahang vizsgálatot akkor a húgyhólyagot illetve annak környezetét meg lehetne vizsgálni, hogy nincs e ott valamilyen eltérés. Addig javaslom próbálják meg a Mercurius corrosivus nevű homeopátiás készítményt 9 CH hígításból 3x5 golyóval, tőzegáfonyát adjon a kicsinek illetve C vitamint 300 mg adagban és sok folyadékot igyon a kicsi és pisiljen ezzel is fertőtlenítve a hólyagot. Mielőbbi jobbulást kívánok. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2013. január 11., 12:13; Megválaszolva: 2013. január 17., 20:04
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél
Vaxigrip Tetra influenza védőoltás