Gyermek gyakori vizelési inger

Tisztelt doktor úr! Kislányom 4 és fél éves. December 18-án Aktil Duo antibiotikumot kapott légúti fertőzésére. A gyógyszert 27-ig szedte. 1-én este lefekvés előtt 20-szor elment WC-re pisilni. Azt hittük, hogy csak nem akar elmenni aludni, végül éjjel 1-kor aludt el. Másnap este ugyanezt eljátszotta, de akkor már nappal is többször volt pisilni. Azóta van, hogy 5-10 percenként megy aztán 2 órát nem megy. Van olyan este, amikor fáradtabb 2-3 pisi után elalszik de van, hogy 15-20-szor kikéreckedik, még vissza sem bújik az ágyba már szól, hogy megint kell, fogdossa magát és panaszkodik, hogy zavarja, tegnap azt mondta, hogy csípi is, de reggel nem volt panasz. A vizeletvizsgálat eredménye negatív, a tenyésztés Protheus mirabilist mutatott ki 10: 3-on csíraszámmal. Nephrológusnál is voltunk, aki azt mondta, hogy valószínűleg az antibiotikum után tönkrement flóra okozza a tüneteket, betadinos lemosást javasolt, plusz az egész család egy Vermox kúrán esik most át. Probiotikumot is szedünk, Lactiv-ot és Pearl-t, de eddig úgy tűnik nem javul. Nem tudom még hová fordulhatnánk, rendezett család vagyunk imádjuk a kicsit és borzasztó nézni, hogy az egyébként most is jókedélyú gyerekemnél valami nincs rendjén. Oviba sem tudom vinni, mert nem alszik el, csak ülve az ölemben ha símogatom a hasát. Beszéltem gyereknőgyógyásszal is, jövő héten kedden megyünk, de már nagyon kétségbe vagyok esve. Mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Balogh Andrea válasza gyakori vizelési inger témában

Kedves Kérdező!

Azt javaslom mihamarabb csináltassanak egy hasi ultrahang vizsgálatot akkor a húgyhólyagot illetve annak környezetét meg lehetne vizsgálni, hogy nincs e ott valamilyen eltérés.

Addig javaslom próbálják meg a Mercurius corrosivus nevű homeopátiás készítményt 9 CH hígításból 3x5 golyóval, tőzegáfonyát adjon a kicsinek illetve C vitamint 300 mg adagban és sok folyadékot igyon a kicsi és pisiljen ezzel is fertőtlenítve a hólyagot. Mielőbbi jobbulást kívánok.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2013. január 11., 12:13 ;Megválaszolva: 2013. január 17., 20:04
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Gyakori vizelés és szűnni nem akaró...
Gyakori vizelés: maximum 2, 5 óra volt a legtöbb amit kibírtam, nem fogyasztok sok folyadékot, iskolában 2 szünetenként kell wc re mennem, míg a...
Gyereknek céklalé
VUR miatti visszatérő húgyuti...
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A