gyermekkori térdfájdalom

Tisztelt Doktor Úr! A lányom 12 éves. Rendben fejlődött ezidáig, bár nagyon sokat volt felsőlégúti megbetegedése. Esetenkénk 39 fok feletti lázzal. Évente átlagosan 20-25 napot hiányzott az iskolából. Már tavaly elkezdett panaszkodni, hogy fáj a háta. Szinte minden este kérte, hogy masszírozzam. A bokasüllyedésére fogtam-gyógycipőt kell hordania. Mostanában viszont ropogtatja az ujjait, a nyakát-fordítja jobbra-balra és recseg-ropog minden tagja, Ha sót törünk, akkor is hallom a reccsenéseket. Azt kéri tőlem, hogy ropogtassam ki. (Jó erősen szorítsam össze) . A múlt héten pedig azzal jött haza az iskolából, hogy kiakadt a térde, nagyon fájdalmas volt, de valahogy visszarakta. Azelőtt is érezte, hogy kimozdult a térde, de ekkora fájdalma még nem volt. Rettenetesen aggódom. Sajnos orvoshoz most elég körülményes eljutnunk-külföldön vagyunk, nem beszélünk közös nyelvet az itteni orvosokkal. Mit tehetek? Tudna-e táplálékkiegészítőt ajánlani, amíg kint tartózkodunk. Ez pár hónap még. Válaszát köszönöm!

Svábhegyi Gyógyintézet válasza gyermek térdfájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

AZ ízületek ropogása önmagában nem ad aggodalomra okot, alkati dolog is lehet, illetve nem bemelegített ízületek túlnyújtásakor jelentkezhet ilyen hang. Térdízület leírt ficama, amelyet gyermeke vissza is tudott helyezni, a térdízületet tartó szalagok lazaságát jelzi. A hirtelen mozdulatok, illetve irányváltozások kerülésével csökkenteni lehet annak veszélyét, hogy ez ismétlődjön.

Amennyiben ez a térdízületi ficam gyakorivá válik, akkor műtétileg lehet térdízület stabilitását fokozni. Ilyen esetben ortopéd sebész felkeresése feltétlenül indokolt.

Üdvözlettel: dr. Székely Zsuzsanna

általános csecsemő- és gyermekgyógyász, Svábhegyi Gyógyintézet,

Kérdés: 2012. december 19., 00:34 ;Megválaszolva: 2013. január 10., 15:49
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Gyereknek céklalé
VUR miatti visszatérő húgyuti...
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A
Van e teendő?