Gyermekkori térdfájdalom

Tisztelt Doktor Úr! A lányom 12 éves. Rendben fejlődött ezidáig, bár nagyon sokat volt felsőlégúti megbetegedése. Esetenkénk 39 fok feletti lázzal. Évente átlagosan 20-25 napot hiányzott az iskolából. Már tavaly elkezdett panaszkodni, hogy fáj a háta. Szinte minden este kérte, hogy masszírozzam. A bokasüllyedésére fogtam-gyógycipőt kell hordania. Mostanában viszont ropogtatja az ujjait, a nyakát-fordítja jobbra-balra és recseg-ropog minden tagja, Ha sót törünk, akkor is hallom a reccsenéseket. Azt kéri tőlem, hogy ropogtassam ki. (Jó erősen szorítsam össze). A múlt héten pedig azzal jött haza az iskolából, hogy kiakadt a térde, nagyon fájdalmas volt, de valahogy visszarakta. Azelőtt is érezte, hogy kimozdult a térde, de ekkora fájdalma még nem volt. Rettenetesen aggódom. Sajnos orvoshoz most elég körülményes eljutnunk-külföldön vagyunk, nem beszélünk közös nyelvet az itteni orvosokkal. Mit tehetek? Tudna-e táplálékkiegészítőt ajánlani, amíg kint tartózkodunk. Ez pár hónap még. Válaszát köszönöm!

Svábhegyi Gyógyintézet válasza gyermek térdfájdalom témában

Tisztelt Kérdező! AZ ízületek ropogása önmagában nem ad aggodalomra okot, alkati dolog is lehet, illetve nem bemelegített ízületek túlnyújtásakor jelentkezhet ilyen hang. Térdízület leírt ficama, amelyet gyermeke vissza is tudott helyezni, a térdízületet tartó szalagok lazaságát jelzi. A hirtelen mozdulatok, illetve irányváltozások kerülésével csökkenteni lehet annak veszélyét, hogy ez ismétlődjön. Amennyiben ez a térdízületi ficam gyakorivá válik, akkor műtétileg lehet térdízület stabilitását fokozni. Ilyen esetben ortopéd sebész felkeresése feltétlenül indokolt. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2013. január 10.

Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek

Bexsero oltás tárolási hiba
Kedves Dr. Hanga! Az lenne a kérdésem, hogy lehet e valami baja a bexserot oltásnak ha 1 vagy 2 napig nem ment a hűtőnk és mi nem vettük mert nem...
Baba fejfájás
Kedves Dr. Nő! Van egy 18 hónapos lányom, az elmúlt időben nagyon elkezdet hunyoritani elvittük szemészetre ott mindent rendben találtak. Viszont a hunyoritas...
Kisgyermek emelkedett lymphocyta érték
Tisztelt Szakértő! Gyermekem novemberben lesz 5 éves, gyermekorvosi javaslatra teljes labort csináltattunk, melynek eredményét mellékelem. A vérkenet...
Csípés folt
Tisztelt Doktornő! Tegnap gyermekemet megcsípte valami, este viszketett neki bekentem fenistillel. Kullancsot nem találtunk. Ez lehet kullancs csípés nyoma...
Szem mozgása
Jó napot! Azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy a majdnem 6 hetes babámnál, azt tapasztaltam, hogy a szemei néha megremegnek, egy helyre fókuszál, és csak...
Tápszer, nyugtalanság
Tisztelt Dr. Nő! Babám kettő hónapos, sajnos elapadt a tejem, eddig vegyesen kapott anyatejet és tápszert a babám. Eddig a lactogen harmony tápszert...