Coxitis kezelése

4 napos lázas megbetegedés végén vettük észre kislányunkon, hogy sántikál, nehezen áll fel guggolásból (a betegség utolsó napján hasménese is volt) . Ezután éjszaka sírt, hogy fáj a lába, nem tudott egyedül felülni. A Madarász utcai kórház ügyeletére vittük, ahol coxitis transient-et állapítottak meg. Mindkét csípőízületében ~2mm-nyi folyadékot mutatott az UH. 2x-3x szed Cataflam cseppeket naponta (ttkg-onként 1 cseppnyit) . Fájdalmai azóta nincsenek. Próbáltuk a gyereket (amennyire lehet) ágyban tartani illetve ültetni, de 4-5 nap után már járkált is napközben. Öt nappal az első UH-ot követően elvittük kontrollra, ahol ismét ~2-3mm-nyi folyadékot mutatottak ki. További "pihenést" javasoltak neki az orvosok. Kérdéseim: - Általában mennyi idő alatt szokott rendeződni egy ilyen gyulladás? Egy 3 éves gyereket nem lehet 1-2 hétig ágyban tartani. - Az ülés megengedett-e, vagy inkább feküdjön. - Mennyi ideig adható neki a Cataflam csepp? - Alkalmazzunk-e (amennyiben a Cataflam tovább nem adható) kis mennyiségű Voltaren gélt?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza csípőízületi gyulladás, láz témában

Kedves Anyuka!

Mindenképpen aggasztó, hogy az első hét után javulás nem következett be. Nem tudom, történt-e vérvétel a Madarász Kórházban. Ha ennyi idő után sincs javulás, mindenképpen teljes vérkép, CRP, süllyedés vizsgálata indokolt, hogy a gyulladás vírusos vagy bakteriális eredete bizonyítást nyerjen. Utóbbi esetben antibiotikum adására is szükség lehet. Vírusos esetben a kérdésére az a válaszom, hogy a Cataflam és a Voltaren Emulgél (kenőcs) adása nem zárja ki egymást, sőt nagyon jól kiegészítik egymást, mint helyi és általános kezelés.

Kérdés: 2012. október 20., 13:36; Megválaszolva: 2012. november 05., 09:54
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Lágyéksérv gyerekkorban
Nurofen szirup fogzásra
További vizsgálatok?
Csecsemő D vitamin adagolás
Rövid,visszatérő fejfájás 2.