isoprinosine

A kislányom 9 hónapos és 3 héttel ezelőtt nagyon megfázott torokgyulladással és orrfolyással járt és a foga is akkor jött! Amoxicillynt calcimuskot és köptetőt kapott. Egy héttel később már majdnem meggyógyult de csúnya hörgő hangokat adott ki majd belázasodott és az orvos szerint valamilyen vírust kapott amitől gége hurutja lett. Most sinecodot kap mert csúnyán is köhög meg cetirizint. Ajánlották nekem az isoprinosint az ilyen betegségek megelőzésére de a gyermek orvos nem írta fel. Ön mit gondol adhatnék-e megelőzés céljából és ha igen mennyit és meg kell-e várnom amíg meggyógyul? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Seres Bernadett

Svábhegyi Gyógyintézet válasza isoprinosine témában

Tisztelt Kérdező!

9 hónapos babának nem szívesen adnék rendszeresen gyógyszert, csak indokolt esetben.

Ha a kislánya nem jár közösségbe (bölcsődébe) , akkor sokkal kisebb mértékben van kitéve

fertőzéseknek, ezért joggal remélhető, hogy nem gyakran lesz beteg.

Amennyiben a későbbiekben mégis ilyen gyakorisággal jelentkeznének légúti

fertőzések, akkor meg lehet próbálni az Isoprinosine kúrát. (9 kg alatt 3x2, 5 ml, 9-14 kg között 3x5 ml)

Üdvözlettel: dr. Székely Zsuzsanna, általános csecsemő- és gyermekgyógyász, Svábhegyi Gyógyintézet- www.svabhegy.eu.

Kérdés: 2012. október 10., 11:17; Megválaszolva: 2012. október 12., 08:41
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Van e teendő?
Szem bevérzés
Szérum P laborleleten magas
Lágyéksérv gyerekkorban
Nurofen szirup fogzásra