gyermek péniszméret probléma

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Átlagos növekedésű (jelenleg kb 155 cm/50 kg) fiam pénisz mérete kb 4 cm. (Évek óta változatlan, de most mintha a herék már nagyobbodtak volna) Ez a pici méret Őt egyre jobban zavarja, fél, hogy esetleg később sem lesz nagyobb...ezért kérdezném, hogy javasolná-e endokironológiai kivizsgálását? Azt hallottam ugyanis, hogy a kamaszodás kezdete előtt bizonyos esetekben gyógyszeres kezelés segíthet abban, hogy a pénisze jobban nőjjön. Rajta még nincsenek igazán látható jelei a kamaszodásnak, pár szőrszálat leszámítva. Kérdésemre elmondta, hogy volt már merevedése, de szerinte akkor se lett sokkal nagyobb... Nem szeretném túlaggódni a dolgot, ha van esély rá, hogy még ezután nőne neki számottevően a mérete, de azt sem szeretném, hogy azon múljon esetleg, hogy szégyelltünk tanácsot kérni. Köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza serdülőkor témában

Tisztelt kérdező!

A nemi hormonok termelődés a serdülés kezdete után fog megugrani, és ez fogja a penis méretét is változtatni. Ha nagyon aggódnak, el lehet vinni a gyermeket endokrinológiai szakrendelésre, de véleményem szerint a serdülés beindulása megoldja majd a problémát. Ilyen esetben és ebben a korban nem szoktunk nemi hormon kezelést alkalmazni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. szeptember 30., 16:46; Megválaszolva: 2012. október 03., 15:13
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Nurofen szirup fogzásra
További vizsgálatok?
Csecsemő D vitamin adagolás
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata