székrekedés

Kedves Doktornő ! problémánk a kövekező amiben segítségét kérném: kisfiam Nimród három és fél hónapos, sajnos kb egyhónapos kora óta csak segítséggel tud kakilni.naponta vagy kétnaponta orvosi utasításra lázmérővel kakil. A széklete általában híg anyatejes széklet, illetve amióta szintén orvosi javaslatra elkezdtem gyümölcsöket adni neki van olyan is hogy sajnos kemény! Pedig csak lazító gyümölcsöket adtam neki: barackot meggyet! Próbáltuk lazítani a székletén laevolac sziruppal amitől gész nap ingere volt így szörnyen nyűgös volt de eredmény nem lett. A cukros kamilla teát is próbáltuk de nem használt sajnos Teával is szoktam kínálni napközben! Lehet hogy hozzászokott a lázmérőzéshez? Az orvos szerint nem okoz hozzászokást! Tudom hogy az anyatejes babáknak lehet akár egy héten egy széklete is de azén fiamat sajnos zavarja nagyon nyűgös egész nap nyom és nem eszik rendesen, nyugtalanul alszik.Nem tudom már mit tegek folytassam a lázmérőzést vagy próbáljak több napot várni vele? Úgy látom olyan mintha nem tudná hogy kell ellazítani a záróizmait de hogy létezik ez ha korábban tudta? Már olyan tanácsot is kaptam hogy adjak neki beöntést Önnek erről mi a véleménye? Több gyerekorvos látta már a kisfiút és azt mondták teljesen egészséges! Gyermek gasztrológiáa már kértünk időpontot de novemberre kaptunk csak! addig azért szeretném ha megoldódna a dolog! válaszát előre is köszönöm: Halasi Zita

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza székrekedés témában

Kedves Zita!

Először is ne izguljon, mert teljesen szokványos, mindennapos dolog, amit panaszként felsorolt. A gyermeknek nincsen szorulása, hiszen laza székletei vannak, ezért beöntést sem kell adni! Valóban előfordulhat, hogy a záróizomnak fokozottabb lehet a tónusa, ezért nehezebben ernyed el. A babának ebben az életkorban még nincs meg - a fekvő testhelyzet miatt - a gravitáció jótékony hatása sem. Amennyiben a picit megviseli a széklet ürítésének elmaradása, akkor szélcső használatával könnyen kiválthatja a székletürítést vagy a székelési ingert. Ne ijedjen meg, tényleg nem fog a gyermek hozzászokni a használatához! A rendszeres vegyes étrend mellett meg fognak oldódni ezek a panaszok.

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. augusztus 30., 08:49; Megválaszolva: 2012. szeptember 05., 17:54
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Székletvisszatartás
Kedves Doktor! Kislányom 3 éves. Kb 1 hónapja szobatiszta nem volt semmi gond a leszokásról. Viszont nem hajlandó kakilni. Van, hogy 10 napig is...
Gyermekkori székrekedés
2 éves unokahúgom elég gyakran székrekedéssel küszködik. Nem akar wcre menni mert fáj neki. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnánk orvosolni ezt? ...
Segítség
Tisztelt Doktornő. Tanácsot szeretnék kérni Öntől. Kislányom 36 hétre született. Jól fejlődött és probléma mentesen jöttünk haza. Illetve egy...
3 éves gyerekem krónikus...
Tisztelt Doktornő/ Doktorúr! Kisfiam, aki most 3 évet töltötte, hozzátáplálása óta, 6 hónap, székrekedéssel kűzködik.Inni iszik és ivott is...
3 éves gyermek szorulással 5. hete
Kb. már ötödik hete 3 és fél éves kislányom szorulásos, 4-5 naponta van egyszer széklete. Közeledve a 4-ik és 5-ik naphoz enyhe fájdalmai is...