circumcisió után....

Tisztelt Doktor Úr! 7 éves fiamnak többszöri (3. alkalommal) történő letapadt fitymaszűkülete miatt műtéti megoldást javasoltak. Férjemmel megoszlik a véleményünk a körülmetélést illetően...Én leginkább a műtétet követő "lábadozástól "tartok, hogy mennyire fogja ez lelkileg megterhelni a fiamat, értesüléseim szerint a gyerekek többsége a vizelet ürítéstől retteg ezután legjobban, mert fájdalommal jár, ezért képesek a végletekig visszatartani, vagy ez esetben a hólyag telítettsége után spontán ürül a vizelet?! (mint a bevizelésnél? ) Ehhez kapcsolódó kérdésem még az lenne, hogy mennyire befolyásolja őt ez a korrekciós műtét a mindennapi életben, értve itt leginkább a majdani szexuális életére, okozhat e ez gátlást benne?! Mint szülőnek ez nem kis döntéssel bír úgy gondolom, mert a későbbiekben esetleg " szemrehányással " illethet a mostani döntésünk. Tisztelettel: egy igen aggódó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza circumcisio témában

Tisztelt Kérdező!

A fityma bellemezének letapadása nem azonos a fitymaszűkülettel. Előbbi esetben a fitymának nincs szűkülete, az visszahúzható, de valamekkora területen a fityma bellemeze a makk nyálkahártyájával összetapad. Valódi fitymaszűkület esetén a fityma annyira szűk, hogy nem húzható hátra. Ebben az esetben javasolt a körülmetélés, amely után ez az állapot lesz természetes a gyermek számára, nem szokott gátlást okozni. A műtét utáni napokat is jól szokták viselni a gyermekek, ezért ha tényleg indokolt a műtét (valódi fitymaszűkület) , akkor nem kell halogatni.

Üdvözlettel: dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

Kérdés: 2012. augusztus 29., 08:44; Megválaszolva: 2012. szeptember 04., 20:30
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél