Teljes nagyér trazpozició

Jó napot Kívánok! Kérdésem a következő lenne! 4 hónapos kisfiamat teljes nagyértrazpozicióval műtőtték 6 napos korába. A kontroll vizsgálati eredményünk a következő: Norm.intenziv szívhangok.BPST II-ben 3/6-os szisztolés eekciós zörej.Ekg: 135/min sinus ritmus.Kp.R tengelyállás.Norm av vezetés, megnyult jobb kamrai depol.Norm repolarisatio.Pitvar ill kamrai terhelésre utaló jel nincs.Ehocardiográfia: Norm tág szívüregek, norm.kamrai funkciók.Cavak.ill. tüdővénák beömlése normális.Ép pitvari ill kamrai sövény.Kompetens av bil.-k.Szabad bal kamrai kiáramlás, v: 1m/sec. AoI min grad. (ez mint jelent? ) Jobb kamrai kiáramlásban valvulárisan generálodó turbulencia v: 2, 4m/sec.PI min grad.Ép aorta ív ill. isthmusnak megfelelően kisfokú behuzódás, grádiens nincs.PF, PLF nincs(ezek a rövidítések mit jelentenek? ) M-mód: IVS: 7/9, LV 23/12, PW: 6/7, Fs: 47%.Ezek az értékek és rövíditések mit jelentenek? Vélemény: Jó postoperativ állapot. Mérsékelt fokú valvuláris pulm.sten.Tensiomin 1-2-1 mg 2 lépcsőben 2 hét alatt 3x2 mg-ra emelhető.Ön szerínt a gyógyszerre csökkenhet a billentyű szükűlet? Vagy az értékek alapján szükség lehet billentyű műtétre? Az normális hogy a kisfiúnak néha lilul a lába? Válaszát elöre is köszönöm egy aggódó anyuka! Mikorra nőhető ki a szűkűlet, ha kinőhető? Meddig kell gyógyszert szedni-e?

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza nagyér műtét témában

Kedves Kérdező!

A leírás alapján én nagyon jónak látom kisfia műtét utáni szív ultrahang eredményét! Jól működik a szíve, jók a véráramlási eredmények, a lehető legjobban alakultak a dolgok! A tüdőverőérben észlelt billentyűszűkület műtétjének szükségességét a szívsebész kolléga fogja megítélni, a későbbiek függvényében. Ilyen súlyos szívfejlődési rendellenesség esetén a szívet védő, vérnyomást szabályozó gyógyszer szedése gyakran élethosszig szükséges, de ez nem jelent semmi vészeset. Élvezzék a kisbabát és bízzanak tiszta szívvel a szívsebész/kardiológus orvosokban, akik megmentették a picit!

A lábak kisfokú lilulása karban tartott, felvett gyereknél, kisebb leszorítás esetén szívhiba nélkül is előfordul, ártalmatlan dolog.

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Svábhegyi Gyógyintézet

Kérdés: 2012. augusztus 25., 14:28; Megválaszolva: 2012. szeptember 04., 20:28
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek