6 napja lázas gyermek

Tisztelt Doktor Nő/Úr! A tanácsát szeretném kérni. 27 hónapos fiam 6. napja lázas (37, 5-39, 5) . Semmi egyéb tünete nincs: vizelet, vér rendben széklet normális nem köhög, nem tüsszög, orra nem folyik torka kicsit piros fülészeten is volt ott is mindent rendben találtak közérzete jó amíg a láz nem jön elő étvágytalan A 2. napon a háziorvos látta, mondta, h vírus majd elmúlik ha kell csillapítsuk a lázát. Az 5. napon aug. 20án bevittük a gyermeket kórházba (Salgótarján) , ahol kapott 3* 0, 5 liter infúziót kiszáradás ellen. Minden reggel nézik a laborját, ami nem romlik. Nem mondanak semmit, h mitől lehet de addig nem engedik haza amíg 24 óráig nem láztalan. Cataflam cseppet kap 15 cseppet az leviszi a lázát. Mást nem kap. Tulajdonképpen a leletei alapján egészséges de mégis lázas. Mi a véleménye az esetről, tud-e tanácsot adni? Köszönettel, Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza láz gyermekkorban témában

Kedves Gábor!

Gyermekénél a láz fennállása az elsődleges tünet. Bár azt írja, leletei rendben vannak, a CRP érték hiányában nem tudom megmondani, gyermekének bakteriális, virusos, vagy valamilyen más betegsége van-e. Mert a tartós tünetszegény láz hátterében sajnos nem csak gyulladásos betegségek, hanem pl. gyermekkori reumatikus és még súlyosabb betegségek is lehetnek. Ezért javaslom, legyenek türelemmel a kórházban, amíg az orvosok eljutnak a pontos dignózisig (ez ilyen esetekben nem egyszerű, akár hetekbe is telhet)

Üdvözlettel:

Dr. Hacsek Gábor

Sváhegyi Gyógyintézet

Kérdés: 2012. augusztus 22., 00:07; Megválaszolva: 2012. augusztus 28., 13:03
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél