Aranyér kisgyermeknél

Kedves Webdoktor! Kislányunk 3 éves, lassan 1 éve kakilási problémái vannak.Sokszor kemény a széklete és ezért fájdalmas neki a kakilás. A sok erőlködéstől (mi úgy láttuk) mintha aranyere lenne.Voltunk vele orvosnál aki azt javasolta, hogy 3-4 hétig napi 5 ml Paraffin olajat kapjon a kislány.Vizsgálat nem történt.Kérdésem az lenne, hogy nem ártalmas a Paraffin olaj ennyi ideig alkalmazása?

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza aranyér gyermekkorban témában

Tisztelt Kérdező!

Szerencsésebb lenne, ha a széklet lazítását fokozott rost- és folyadékbevitellel, étrendi változtatások révén érnék el. Átmenetileg Laevolac illetve ehhez hasonló készítményeket használhatnak, a megfelelő székelési gyakoriság kialakulásáig.

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. augusztus 13., 13:50; Megválaszolva: 2012. augusztus 24., 11:57
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Nurofen szirup fogzásra
További vizsgálatok?
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Rövid,visszatérő fejfájás