large CMN, MRI

Tisztelt Doktor Ur? Doktor No! Kisfiam 3 honapos. A bal oldalan egy large Congenital melanocytic nevus-al szuletett. 2 hete vegeztek rajta MRI-t, ami egy fel oras beavatkozas volt, altatassal. Nem tudtak folytatni, mert nem talaltak a venajat (mivel olyan kis vekony meg az ere) . 2 kerdesem lenne: Az elso, hogy ez az anyajegy lehet e valamilyen kihatassal az agyara? Mert az itteni (londoni) orvosok ezt allitjak, ezert kellett szegenyt alavetni ennek a "mutetnek". A masik kerdesem az, hogy On szerint kimutathato e ebbol a fel orabol, ha valami komoly baj lenne, vagy muszaly visszamenni a 45percesre? A kisfiam, 3900grammal es 60 centivel szuletett. Augusztus 3.-an toltotte a 3 honapot, mostanra 8kilo es 75cm. Anyatejjel taplalom, mast nem is igen akar fogyasztani. Szepen fejlodik, csendes es nyugodt gyerek, nem siros. Amiota viszont az MRI volt, tobbszor felebred este es sirdogal, ami nem volt ra jellemzo korabban. Elegge aggodom miatta, nem e volt valami negativ kihatassal az agyara ez a beavatkozas. Ezek az orvosok ragaszkodnak hozza, hogy mindenkeppen bele kell menni, csinalni kell, de vajon ez tenyleg igy van? Kifejtene kerem, hogy pontosan mi is ez a Congenital melanocytic nevus, mert ha igaz, hogy ez csak egy normal anyajegy, ami nagymeretu (engem igy tajekoztattak) akkor miert kell ez a nagy felhajtas? Valaszait elore is koszonom. Meg annyit hozzateszek, hogy ugy latom az anyajegy valtozik, ahogyan a bore nyul, ugy halvanyodik, a kozepso sotet resz egyre kisebb. Koszonom: Renata

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza velszülettet anyajegy témában

Tisztelt Kérdező!

Az óriás festéksejtes anyajeggyel rendelkező gyermekek egy kis részénél előfordulhat a lágy agyburkokon is eláltozás ill. agyvíz áramlási akadály. Ennek kizárására készült az MRI. Ha a vizsgálatot nem sikerült befejezni, akkor nem tudnak a nem látott agyterületekről kétséget kizáróan nyilatkozni, ezért szeretnék megismételni azt. A baba fejlődése üteme a leírtak alapján átlagon felüli.

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. augusztus 09., 13:35; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 17:32
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél