visszatérő bűzös vizelet

Üdvözletem! Kislányom 2 éves, 1, 5 éves kora óta visszatérő probléma nála az erősen ammóniás-szúrós szagú vizelet. Ez kb. 1, 5 havonta megismétlődik. A gyermekorvos minden alkalommal elküldött vizeletvizsgálatra, de tenyésztés nem történt. Kaptunk már Curam Duo-t, és Sumetrolimot. Áprilisban a nefrológiára elkerültünk, ahol egyből vizelettenyésztés, vérvétel történt, valamint elküldtek hasi uh.-ra, ill. gyermeknőgyógyászhoz is, de sehol nem találtak semmit. A családban több vesebeteg is van, köztük 2 transzplantált, mindketten édesanyám testvérei.Júniusban a Proteus nevű baktérium tenyészett ki, erre Supraxort kaptunk 1 hétig, majd Nevigramon port 10 napig. A gyerekorvos a családi kórtörténet miatt mindenképp vesefunkciós vizsgálatot javasolt, és azt mondta kevés volt szerinte az 1 hét gyógyszer, sokkal több kellett volna. A nefrológus nem tartja szükségét ennek a vizsgálatnak, és azt mondta, hogy csak 10 az 5.-en csíraszámnál kell kezelés. Jelenleg 10a 4.-en. Gondolom a gyógyszerezés miatt. Nem szeretném a gyerekemet felesleges tortúrának kitenni, de mindenképp szeretnék a dolog végére járni. Ön mit javasol? Írassak még föl gyógyszert, és szedje továbbra is, hogy kiírtsuk a szervezetéből, vagy menjünk további vizsgálatokra? 2 orvos 2 különböző állásponton van, én meg tanácstalan vagyok...

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza vizeletfertőzés témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben a vizelet szaga feltűnően kellemetlen szagú, akkor egyéb panaszok ellenére is érdemes vizelet vizsgálatot végezni, melynek része kell, hogy legyen a tenyésztés is. NAgyon fontos, hogy megfelelő tisztálkodást követően, középsugarú vizelet legyen felfogva a vizsgálatra. Nefrológusának valóban igaza van: a kórokozó szerep a kitenyészett baktériumnak csak akkor tulajdonítható, ha 10 sz 5-diken feletti csíraszámban tenyészik ki!

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. augusztus 08., 14:46; Megválaszolva: 2012. augusztus 09., 18:00
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél