gyermekszexualitás

Fiúgyermekem 5 éves, és egyre gyakrabban "játszik"a nemi szervével. Már kínosan érzem magam, mikor fekszik az ágyon és mintha önkielégítést végezne. Eddig még nem szóltunk rá, de meddig tekinthető ez normálisnak, mikortól l kezdődik a másik nem iránti érdeklődés? Mit tanácsol, mit tegyünk, mert nem szeretném, hogy ebből problémája legyen a későbbiek során. Várom válaszát, tisztelettel: vifu

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza gyermek maszturbáció témában

Kedves Anyuka!

Kisfia most ismerkedik a testével. Felfedezte a nemi szervét, sőt azt is hogy annak birizgálásával kellemes érzéseket lehet kiváltani. Ennek semmi köze a másik vagy akár a saját nem iránti érdeklődéshez, ez a szexualitás önmagunkra vonatkoztatott formája. Vannak viták, hogy rá kell-e szólni ilyenkor a gyerekre, én azt gondolom, igen, ha ezt mások által láthatóan, napközben csinálja. A saját ágya viszont a saját birodalma, tehát ha este az ágyában csinálja, békén kell hagyni. A rászólás természetesen nem jelenthet semmifajta büntetést, mert ez a szexualitással kapcsolatos bűntudatot erősítené, ami számos későbbi lelki probléma, szexuális frusztráció alapját jelenthetné. Tehát szelíden, de határozottan!

Üdvözlettel:

dr. Hacsek Gábor

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. július 31., 09:49; Megválaszolva: 2012. augusztus 02., 19:41
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Nurofen szirup fogzásra
További vizsgálatok?
Csecsemő D vitamin adagolás
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata