ÉrdeklődnékT

Érdeklődni szeretnék hogy ön szerint mi lehet a probléma, hogy az 5 hónapos kislányom, ha ölbe van, mereven hátra felé kifordítva tartja a karját. A kezeit használja, ügyesen fog vele és nyúl a tárgyak után, egyik kezéből átveszi a másikba a játékokat, de ha ölbe van akkor szembetűnően hátra felényújtva feszesen tartja mindkét karját. Várom mielőbbi válaszát hogy ön szerint mire utalhat ez a kar tartás.Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza csecsemő kartartása témában

Kedves Kérdező!

Kislánya esetében valószínűleg enyhébb izomtónus rendellenességről lehet szó. Ez azt jelenti, hogy bizonyos izmai merevebbek, mások lazábbak az átlagosnál. Megfelelő csecsemőkori tornáztatással ez a rendellenesség teljesen rendbe hozható. Javaslom, forduljanak gyermek neurológushoz, ő majd mutat tornagyakorlatokat, melyek otthon végezhetőek! Szükség esetén elirányítja Önöket fejlesztő tornára.

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Svábhegyi Gyógyintézet

Bejelentkezés: a 06-20-500-2500 telefonszámon, avagy a www.svabhegy.eu oldalon

Kérdés: 2012. június 20., 09:27; Megválaszolva: 2012. június 28., 11:36
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek