• Dudor a fej hátsó részén

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/hölgy! Van egy 5 éves kislányom. A napokban a feje, koponyája hátsó részén, kb., a fül vonalában felfedeztem mindkét oldalt 1-1 kisebb dudort. Szimmetrikusan helyezkednek el 2 oldalt.Én idáig nem éreztem, hogy ott lett volna. Szeretném megtudni, mi lehet ez. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a dudor témában

        Kedves Anyuka!

        A kisebb dudor lehet akár csonkinövés, vagy nyirokcsomó is. A nyakszirtcsonton élettanilag, tehát mindenkinek van két dudor. Ha esetleg úgy látja, hogy növekednek, mutassa meg orvosnak.

        Ugyanakkor kisebb megfázások során normálisan is jelentkeznek borsónyi nyirokcsomók, melyeket kemény dudornak is érezhetnek. Pl. garatgyulladás, enyhébb mandulagyulladás során is tapinthatóak. Ha több lenne belőlük érdemes megmutatni háziorvosnak, mert arra is utalhatnak, hogy góc van a szervezetben pl. a mandulákban, fogak tájékán.

        Dr. Jóna Angelika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-06 23:02:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 08:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés