• Öröklődő betegségek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő/Doktor úr! A feleségemmel gyermekvállaláson gondolkozunk, ezért szeretnénk felmérni, hogy a családban előforduló betegségek közül melyek azok amelyeket a gyermekünk is örökölhet az alábbi betegségek fordultak elő generációnként: A feleségem és én: - Ekcéma és egyéb bőr problémák - Asztma - Köszvény (magas hugysav szint) - Mieloprolipherative megbetegedés JAK2 Szülők betegségei: - Vese rák - Magas vérnyomás - Cukorbetegség - Szívritmus zavar Nagyszülők betegségei: - Prosztata rák Azzal tisztában vagyok, hogy ezen betegségek nagy része egyébként is kialakulhat, de igazából az lenne a kérdés, hogy ezen betegségek kialakulásának esélye nagyobb-e és ha igen akkor mennyivel annak fényében, hogy volt már rá példa a családban. A választ előre is köszönöm.

        Dr. Árki Ildikó válasza a genetikai tanácsadás témában

        Tisztelt Kérdező! Az Ön által felvetett kérdés, a családban előforduló számos megbetegedés részletes megbeszélést igényel genetikai tanácsadáson. Segítségül: az Országos Gyermekegészségügyi Intézet TB által finanszírozott genetikai tanácsadás rendeléséhez az ország bármely részéről lehet fordulni. http://www.ogyei.hu/rendeles/genetikaitanacsadas


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2013. október 24., 10:29; Megválaszolva: 2013. november 08., 16:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció