• Gyöngydaganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel DR ÙR ! recidiv= visszatérő cholest.= cholesteatomás középfülgyulladás, népies nevén gyöngydaganat, ami azonban nem tumor, de valóban kiújulásra hajlamos és a környezetét destruáló szövetként viselkedik. Hop. jav = Op jav. valószínűleg, vagyis műtét javasolt.(Ön válaszolt vissza) >A mostani kérdésem is ezzel kapcsolatos.... Mit várhatok ettöl a betegsegtöl ..elmulik valaha? Mik a tenyleges eselyeim így? mennyire veszelyes? a fejem hátúl sürün fáj de rákérdeztem azt mondták ez nem a fültöl van... Köszönöm ! Tisztelettel

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a cholesteatoma témában

        Tisztelt Uram! Elvi esélye van, hogy elmúlik, vagyis kiveszi a sebész maradéktalanul. Ennek az érdekében szokás az elmúlt évtizedekben 2 szakaszos műtétet végezni, vagyis először kivenni az elváltozást, majd 1 év múlva újra fölnyitni a fület és megnézni, hogy van-e benne maradvány, és ha nincs, csak akkor helyreállítani az erdeti állapotokat, a hallócsontokat pótolni. Ha lényegi struktúrákat roncsol, akkor veszélyes is lehet, különösen, ha az agy felé megy. Ezért kell a kitűzött műtéti terminusokat komolyan venni. Fejfájást általában nem okoz, de kivételek lehetnek.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 27., 21:58; Megválaszolva: 2011. június 29., 14:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés