• Száraz,kemény,kellemetlen szagú köpet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Doktornő! Többször kértem már önöktől tanácsot,és mindig megnyugtató válaszokat,segítséget kaptam,amiket nagyon köszönök.Most ismét egy problémával fordulok önökhöz.A 7 éves lányomnak kb. 2 hete mandulagyulladást és rhinitist állapított meg a fül-orr-gégészünk.'1 hétig kapott antibiotikumot,antihisztamint,antibiotikumos orrcseppet,kalciumot és köptetőt.Amíg szedte a gyógyszereket,jól volt.Elmúlt a száraz,ugató köhögése,rekedtsége,orrfolyása és szúró érzése a torkában,garatban.Miután abbahagytuk a gyógyszereket,2 napra rá megint kezdőttek ugyanazok a gondok.Éjszaka száraz,uagtószerű köhögés,sárgás vagy vizes orrfolyás és reggelente úgy ébred,hogy szúrja a torkát a gége alatt valami,amiből néha-néha sikerül egy-egy pici darabot kiköpnie.Torokköszörüléssel vagy addig forgatja a szájában a nyelvét,amíg az a pici darab valami fel nem jön.Megnéztem és nagyon száraz,kemény és kellemetlen szagú,sárgás szinű;lerakódás lehet?Reggel van egy kis hurutos köhögése,amiből ha jön is fel váladék,nem tudja rendesen felköhögni,kiköpni.Inkább lenyeli.A házi orvos szerint nem kell tovább antibiotikumot szednie,mert igaz,hatalmas a torokmandulája,de már nem gyulladt.Orrmandulája nincs a gyereknek,mert tavaly kivették neki. Tudnának esetleg tanácsolni valamit,amitől elmúlik a gyerek torkából ez a dolog,lerakódás?És miért esik állandóan vissza pár nap után?Vitaminokat szedünk.Jelenleg porlasztó és infralámpa vásárláson vagyunk,mert sok antibiotikumot szed a gyerek és talán így sikerül megoldani a problémánkat.Várom mihamarabbi válaszukat és mégegyszer köszönöm a rengeteg segítséget!!!

        Dr. Horváth Tamás válasza a köhögés, köpetürítés témában

        Tisztelt Hölgyem! Valószínűleg ún. detritust, a mandulában termelődő, besűrűsödött váladékot köpi ki a gyermeke. Ez akár szinte elkövesedhet is. Önmagában kevés detritus nem jelent rosszat, de nagy mennyiségben krónikus mandulagyulladásra utalhat, aminek viszont csak toromandulaműtét jelenti a megoldását. A krónikus mandulagyulladás egyébként magyarázhatja a gyakori, visszatérő betegséget is.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 28., 10:25; Megválaszolva: 2011. május 01., 19:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés