Mi okozhatja a szédülést esetemben?

Olyan problémám van, hogy egy ideje szédül a fejem. Nincs az a forgó érzés nálam, amit a szakkönyvek leírnak a szédülés kifejezésre, nincs egyensúlyproblémám, nem zúg a fülem, nincs hányingerem, s hasonlók. A vérnyomásom is normális Voltam vérvizsgálaton, amely során teljes vérképet és vast néztek, s minden negatív lett. Biztos, ami biztos alapon egy gyógyszertárban megmérettem a koleszerin- és a vércukorszintemet. Igaz nem éhgyomorra, de a vércukorszintem 5, 3 volt, a koleszterin pedig 4, 89, amely adatok a gyógyszerész szerint teljesen normálisak. Ezeket az adatokat azért írtam le, mert azt vettem észre, hogyha könnyebb ételeket fogyasztok, akkor kevésbé szédül a fejem, de ha édeset vagy nehezebbet, akkor lényegesen rosszabb a helyzet. A kérdésem az lenne, hogy mitől szédül a fejem, s hová fordulhatok ezzel a problémával?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

A vércukorszint vagy a vérnyomás ingadozásai, a magas koleszterinszint valóban okozhatnak szédülést. Az Ön esetében azonban valószínűleg valami másról van szó.

A nyaki gerinc rendellenességei, a nőket valamivel gyakrabban érintő csontritkulás, vagy önmagában a gerinc mozgásainak beszűkülése már önmagában okozhat szédülést. A nyaki torna, a hason fekve olvasgatás, a rendszeres? és általában cél nélküli - séta (legalább napi fél óra! ) javíthat a panaszain. Reumatológia az egyik javasolt fő irány tehát.

Nem írta, hogy járt-e hallásvizsgálaton. Ha nincs is fülzúgása, a hallásromlás észlelése esetén problémájának megoldása a fül-orr-gégészet területe lehet. Ugyancsak ide tartozik, ha van egy orrlégzési problémája, krónikus arcüreggyulladása vagy egyéb melléküreg gyulladása.

Ideggyógyász látta-e már? Számos neurológiai kórkép jár vagy kezdődik szédüléssel. Javaslom, hogy menjen el ideggyógyászhoz is.

Üdvözlettel: Dr. Lengyel Csongor fül-orr-gégész szakorvos

Kérdés: 2008. június 17., 22:45; Megválaszolva: 2008. június 17., 22:45
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás