Torok

a torkomban folyamatosan azt érzem, hogy egy nyákréteg van, mely nagyon zavar, hörgésre kényszerít. olyan érzés, mintha csorogna le a torkomon valami. Voltam fül-orr-gégészeknél, az egyikük látott egy elhúzódó nyákréteget az orrüregtől lefelé. néhány növény virágzatára allergiás vagyok, de semmi tüsszögés vagy orrfolyás. reflux betegségem van és cukorbeteg vagyok. szedtem allergia gyógyszert, de a tünetek egy hónap után se szűntek Már megfigyeltem, hogyha hideget, meleget vagy ha langyosat is iszok, olyan mintha rögtön megjelenne ez a hártya. néha olyat is érzek, hogy az egész orrnyálkahártyám ki lenne száradva. Nem lehet ez egy krónikus arcüreggyulladás következménye?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza a torok témában

Tisztelt Hölgyem! De igen, lehet akár idült arcüreggyulladás is, valóban. De állhat a reflux is a háttérben. Egyébként attól, hogy nem tüsszög, vagy nem folyik az orra, még lehet allergiás is. Mindenesetre érdemes lenne egy orrendoszkópiát csináltatni, esetleg egy arcüreg CT-t is, illetve a refluxot is újravizsgálni, belgyógyászzal konzultálni, esetleg gyógyszert váltani.

Kérdés: 2010. augusztus 01., 16:53; Megválaszolva: 2010. augusztus 02., 21:27
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban