• Hallás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr/ nő!

        Az a problémám hogy nem mindig értem amit mondanak nekem. Nemrég voltam hallásvizsgálaton, ott azt mondták hogy nagyon jól hallok. De abban a fülhallgatóban amivel vizsgálnak csak halk sípolásokat és zörejeket kell meghallani. Amikor beszél valaki az más. Azt jól hallom hogy beszélnek hozzám, csak nem mindig értem azt hogy mit mondanak. Valamiért nem értem hogy milyen szavakat mondanak, amikor halkan beszélnek és valaki más is beszél vagy valami más zaj van a háttérben. Ez nagyon zavar engem mert néha félreértések is adódnak emiatt.

        Azt szeretném megtudni hogy mi okozhatja ezt és hogy mi lehet rá a megoldás.

        Válaszát előre is köszönöm!  

        WEBBeteg szakértő válasza a hallásvizsgálat témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram! A hallásvizsgálat során rutinszerűen csak a tisztahang küszöböt szokás lemérni. Ugyanis aki rossz hallást panaszol, annak általában már ez is rossz szokott lenni, és ennek az eredménye döntheti el a kezelés milyenségét. De ezen kívül lehet a beszédértést is mérni, csak akkor jelezze a fül- orr- gégésznek, ahol járt, hogy a jó görbe ellenére Ön további audiológiai vizsgálatokat szeretne, mivel úgy érzi, a panasza fennáll továbbra is.


        Dr. Horváth Tamás, fül- orr-gégész szakorvos
        ENTHouse Budapest Kft.,
        +36 70 342 4298
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Mészáros Lajos
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-09 10:56:09; Megválaszolva: 2010. március 09., 10:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: