• Mandulán lévő hólyagszerű elváltozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webdoktor!

        A manulaimmal lenne problemam, illetve nem tudom mennyire porblema ez. A jobb mandulamon, hat mar eleg hosszu ideje,   lehet mar egy eve is, feher holyagszerut latok, nem nagy, korulbelul lencse nagysagu lehet, a mandulam aljan. Mitol lehet ez? Fajni nem faj, csak latom hogy ott van. Meg egy kerdesem lenne, ugyanebbol a jobb oldali mandulabol idonket ki tudok nyomni feher valamit, mintha lyuk lenne a mandulamon. Nem tudom mi ez, es mintha gennyes szaga is lenne, vagy legalabbis en ugy erzem. Ez indok a mandula kiszedesere, mert en nem szeretnem, es azt  mondta az egyik orvos hogy ki kell szedni. Kulonben mandulagyulladasom nem szokott lenni inkabb a torkom gyullad be. Nem tudom hogy nez ki a gyulladt mandula de szerintem nem gyulladt, nem piros. Varom valaszat, hogy On mit tanacsol. Koszonom!

        WEBBeteg szakértő válasza a mandula témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Leírás alapján a hólyagszerű dolog a manduláján vélhetően egy úgynevezett retenciós ciszta, azaz elzáródott kivezetőcsövű nyálmirigy lehet. A retenciós cisztát meg lehet szűntetni, ki lehet lyukasztani, de ha nem történik vele semmi, az sem probléma. Ártalmatlan. De természetesen látatlanban ezt csak feltételezni lehet, konkrét vizsgálattal lehet csak daganatot, vagy más egyéb betegséget kizárni. Amit pedig ki tud nyomni a mandulájából, az az úgynevezett detritus, azaz beszáradt váladék. Ez önmagában nem javallata a mandulaműtétnek. Arról, hogy mikor kell kivenni a mandulákat, a blogunkon írtam: http://enthouse.blog.hu/2009/05/07/mikor_kell_kivenni_a_mandulakat Üdvözlettel: Horváth Tamás dr.


        Dr. Horváth Tamás, fül- orr-gégész szakorvos
        ENTHouse Budapest Kft.,
        +36 70 342 4298
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-03-07 09:08:22; Megválaszolva: 2010. március 07., 09:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: