• Hangszálgyulladás, rekedtség terhesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

        A problémám a következő: január 3a óta rekedt vagyok. Az elején ha ittam köhögnöm kellett, de mostmár elmúlt. Különben nem volt lázam, nem fájt a torkom, nem köhögtem. Viszont a hangom rettenetes, mintha sokat kiabáltam volna. Estére általában rosszabb a helyzet, de nappal sem a legjobb. Ritkán, de tudok a normális hangomon is beszélni. Kismama vagyok, 9 hetes a babám ezért elég soká jutottam el orvoshoz. Azt mondta nagyon csúnya a torkom, vörös- felirt semicilint szedjem azt nem árt a babának, ha nem múlik orr fül gégészet. Beszedtem, nem múlt el. Elmentem a gégészetre, ott azt mondták nem csúnya, pirosas a torkom, kis váladék a hangszálakon. S mivel szoptatok homeopátiás gyógyszert ajánlott: homeovoxot és utána fél órával arnica montana-t. Több mint 1 hétig szopogattam, ideig-óráig volt csak javulás. Már nagyon rossz, hogy ha nevetek, ha tüsszentek rettenet a hangom,  és mégcsak énekelni sem tudok a babámnak. Mi okozhatja, kihez forduljak, hogy végre elmúljon?

        Köszönettel: G

        WEBBeteg szakértő válasza a rekedtség témában

        Tisztelt Kérdező!

        A krónikus hangszallaggyulladás kezelése fül-orr-gégészeti szakfeladat. A tenyésztés levétele, azaz a kórokozó kimutatása szükséges. A két leírt terápia nem minden kórokozóra hat. Erősebb antibiotikum szükséges, enélkül elhúzódó lehet a gyógyulás. A mástípusú antibiotikum és a tenyésztés miatt szakvizsgálat szükséges. 


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-23 21:53:01; Megválaszolva: 2010. február 23., 21:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rendszeresen gyógyszert szed?
        Pár kattintással ellenőrizheti szervezete magnézium szükségletét.
        Tiszta orrok, nyugodt napok