Mandulaműtét után is megnagyobbodott a nyirokcsomó

Tisztelt Doktornő,

23 éves nő vagyok, két hete vették ki a torokmanduláimat, idült mandulagyulladás miatt. A dolog három éve húzódott már, de mivel nem használtak az antibiotikumok, gyógyszerek, műtétet javasoltak. A seb szépen gyógyul, már kevés fájdalmat okoz. A bal oldai nyirokcsomóm meg van duzzadva, ez végig kísért a három év alatt, gyakran fájt, néha egész pici volt, de mindig kitapintottam. (vékony testalkatú vagyok) Csináltattam ultrahangot, a gégészek szerint nincs kóros elváltozás. A műtét előtti leletemre ezt írták: mko-i állkapocsszögletben parajugulárisan apró, mobilis nyirokcsomók tapinthatók. A kérdésem az, hogy ezek elmúlnak a műtét után? Én csak ezt az egyet érzem, a többit nem. Lehetséges, hogy már régóta óta ott van az idült gyulladás miatt, (több, mint három éve) és nem is húzódik vissza? Alapból nem tapintható, csak ha tudatosan keresem és úgy fordítom a fejem. A gégész azt mondta, ezek természetes, hogy ott vannak, néha mégis aggódom. Köszönöm válaszát!

WEBBeteg szakértő válasza mandula témában

Kedves Kérdező! A nyaki, állszögletben elhelyezkedő megnagyobbodott nyirokcsomó az idült mandulagyulladás velejárója. A műtét után lassan fejlődik vissza. Egyes esetekben pedig tapintható marad. Ha egyéb kóros eltérés nincs, teendőt nem igényel, jelenlétük tulajdonképpen természetes.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. augusztus 07.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Tüszős mandulagyulladás láz nélkül?
Jó napot kívánok! Tanácsát szeretném kérni, tüszős mandulagyulladást állapotot meg a házi orvosom, nem fáj a torkom, nincs lázam, de viszont a mandulam...
Rendszeres tüszős gyulladás,mandulakő,...
Tisztelt Doktor Úr! Azzal kapcsolatban írnék, hogy nekem gyakorlatilag 11-12 éves korom óta szinte minden évben begyullad a mandulám tüszősen, volt rá példa...
Gyermek, mandulakő
Kedves Dr.Úr! Kisfiam 5 éves.A napokban mindkét oldalt fehér, lerakódásnak tűnő, laikuskunként mandulakőnek nézem. 1x volt már neki 1 éve, de az csak 1 darab...
Mandula megnagyoboddas
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy a bal oldali mandulám meg van nagyobbodva időnként fehéres sárgás folyadék ürül belőle lázam nincs ha beteg vagyok szinte...
Lelet értelmezés
Kedves Doktor Úr! Mandulagyulladás után torokleoltás történt, az eredményt szeretném ha értékelné. Torokváladék tenyésztése Eredmény: Az eredmény kiadva:...
Mandula rák?
Tisztelt Dr.nő! A következő lenne a kérdésem! Fel eve begyulladt a bölcsesség fogam, es kétszeri antibiotikum kezelés utan lehetett csak ki műteni, azóta az...