Megnagyobbodott orrmandula miatti légzéskimaradás

Kisfiam szeptemberben lesz 4 éves. Orrmandula műtétet javasoltak neki, be is jelentkeztünk már, de csak augusztus közepére kaptunk időpontot. Sajnos egy ideje már az alvásban is zavarja őt az orrmandula (szájon át tud csak rendesen lélegezni) , ha az orrán próbál levegőt venni, sok esetben kb. 10 másodpercig nem vesz levegőt, majd "röfögve" vesz egy nagyot. Sajnos a műtétet nem tudják előbb elvégezni, de engem nagyon megrémiszt, amikor a légzéskimaradást tapasztalom nála. Kérdésem: Nem veszélyes ez? Nem indokolna ez a jelenség esetleg előrehozottabb, sürgősebb műtétet? Biztos, hogy ilyen esetben átvált orrlégzésre a gyerek? Válaszát előre is köszönöm! Egy aggódó anyuka.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza orrmandula témában

Kedves Kérdező!

Ha a megnagyobbodott mandula léguti akadályt képez, éjszaka légzéskimaradást okoz, az sürgős műtéti indikációt jelent, és azonnali műtétet indokol.

Nem tudom milyen akadály áll fenn, ami miatt az adott intézmény nem tudja azt elvégezni, illetve a várólistát ilyen esetben módosítani.

 Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. július 23., 09:43; Megválaszolva: 2009. július 23., 09:43
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás