• Túl sok fülzsír!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktor úr/nő!

        A férjemnek havonta kell járnia fülészetre, mert túl sok fülzsír termelődik a  a fülébe, de annyira, hogy már hallani is alig hall és sűrűn begyullad neki, az lenne a kérdésem, hogy ez mitöl van és lehet-e valamit tenni ellene? vagy legalább csökkenteni valamivel ezt a túlzott fülzsírtermelést? válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fülzsír témában

        Tisztelt Kérdező!

        A fülzsír termelődését befolyásolni nem szoktuk sem gyógyszeresen, sem egyéb módokon. Nem a túlzott termelődés szokta okozni a gondot, hanem az akadályozott ürülés. A rendszeres fülmosást szoktuk választani, de a hetente való fülmosás felesleges, ha nem áll fenn gyulladás!
        A gyakori gyulladásnak nem a fülzsír termelődés az oka. Az fülészeti kezelést igényel: gyógyszeres csík, fülcsepp, szükség szerint antibiotikum.
        A halláspanasz oka a felgyülemlett fülzsír, és az abból kialakuló fülzsírdugó, de más okai is lehetnek! Ezt hallásvizsgálattal lehet tisztázni.
        A megoldás a fül védelme a víztől, az irritáló mechanikai hatásoktól, és a fülpiszkálás kerülése!

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        Dr. Piros Zsuzsanna
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-05 23:48:16; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!