• Évek óta tartó rekedtség és váladékfolyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Sok év óta tartó rekedtséget és a hátsó garatfalon állandó váladékcsorgást érzek.Állandóan kellene nyelni de nem múlik el. Főleg estefelé és ha esős idő kezdődik.Több vizsgálatban részesültem, de nem tudják mi ez.Lehetséges, hogy idő allergia? Régen sokszor volt lerakódott hörghurutom amivel későn mentem orvoshoz. Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a rekedtség témában

        Kedves Kérdező!

        A hátulsó garatfali váladékcsorgás oka a melléküregekben termelődő váladék természetes áramlási útjainak megváltozása. Az orr hátulsó részén felgyülemlő váladék a hátulsó garatfalon váladékcsorgást okoz, amely a torokban csiklandozó érzést okozhat, sokszor köhögést, rekedtséget, esetenként bűzös leheletet vagy hányingert okoz. Kezelése antibiotikus kezelés, orrmosás (esetleg orröblítők) használata, ritkán műtét. Mivel egyes szerzők allergiás okot is gyanítanak a hátterében, antiallegiás kezelés is javasolt lehet.

        Üdvözlettel:

        Dr. Lengyel Csongor

        fül-orr-gégész szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-10 13:15:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Olajozott fültisztítás
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés