Leuklopákia

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Nagyon félek a leukoplákiától sajnos. Mindig önvizsgálatot tartok. Minden fehérebb vagy világosabb résztől megijedek amit látok, tapasztalok a számban. Soha nem dohányzom és nem fogyasztok alkoholt, sem szájvizeket. Nincs HPV fertőzés a számban és garatomban. Ez utóbbit megnézettem szakorvossal, hámkaparék vizsgálattal. úgy tudom ezek okozhatják a leuklopakiát. Nem nyugtat meg semmi. Rendszeresen járok fogászati és ful-orr- gégészeti vizsgálatra. Minden eredményem negatív. Nem rágom a számat stb. Ritkán megégetem, de azt bárki, gondolom. Ha esetleg kialakulna ez a betegség, kezelhető vagy halálos? Ha esetleg lenne ilyen nekem, akkor azt le lehet fényképezni? Amiket én látok néha, nem látszik így sem. Nagyon undorodom és félek ettől. Nem tudom mit tehetnék még... el vagyok keseredve, kérem segítsen! Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Nyálkahártya témában

Tisztelt Hölgyem,

A leukoplakia észreveendő nyálkahártya eltérés, mivel rákelőző állapot. Ekkor még nincs daganat, de a nem elszarusodó hám helyett szarut termelő sejtek jelennek meg. Viszonylag könnyű észrevenni, hiszen fehér folt, mint a neve is mutatja, és mindig helyben marad. Jellemzően 50 éves kor körül jelentkezik, dohányzás, alkoholfogyasztás, egyéb krónikus irritáció segíti a kialakulását. Eltávolítani egyszerű.

A pszichés egészség szükséges az immunrendszer jó működésének elősegítésére. Érdemes volna tehát pszichológus szakembert keresnie, mert a félelme túlzó és káros

Kérdés: 2021. február 27., 12:34; Megválaszolva: 2021. február 28., 18:34
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
UH lelet kiértékelés
Tisztelt Doktor Úr! A mellékletben csatolt nyaki UH lelet kiértékelését szeretném kérni Öntől. Mi okozhatja a problémát, és mik a további...
Ízlelés és szaglászavar Fess...
Tisztelt Doktor Úr! Évek óta krónikus, minden melléküregre kiterjedő Pansinusitisem van. Körülbelül egy hónapja volt a második FESS műtétem...
Fülfájás__
Gyomortükrözés utáni nyelési...
Torok gyulladás és fülkürthurut