Torok probléma

Üdvözlöm, 37 éves tanárember vagyok, sokat tanítok, beszélek és rendszeresen énekelek kórusban. Nem dohányzom, alkoholt hétvégente fogyasztok, heti 3-szor edzek, futok, sportolok. Nem vagyok beteg, nem fáj semmim, viszont 3 hete fura érzést tapasztaltam egész alul a torkomban, mellkas felső területén, de nem késztetett köhögésre, sem nyelési, sem légzési problémám nincs. Pár nap múlva kezdtem felköszörülni váladékot és meg is szűnt ez az enyhén csiklandozó érzés. Munkám során vagy futások után gyakrabban köszörülöm a torkom, ez régebben is volt, most egy pár napja kb. 2 hete beszéd közben jön egy kis slejm, gyakrabban kell köszörülnöm. Ennek a váladéknak se íze, se bűze, nyakamat alaposan nyomkodva nem fáj sehol, nyirokcsomók nem duzzadtak. Lehet nincs köze, de a garatfalon van egy pici pont, amiről mellékelek képet. Ez amúgy nem okoz panaszt. Forduljak orvoshoz? Aggaszt, mert ugye mindenfélét lehet itt olvasni a gége problémáival kapcsolatban.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a Torok témában

Tisztelt Uram, a mellékelt képen irritált garat látható. Oka környezeti ártalom: kiszáradás vagy reflux, esetleg irritáló ételek. Fentiek ellensúlyozására orröblítést, pl. neilmed eszközzel, Salvus vízzel ivókúrát (napi 2 dl, óránként egy-egy korty), illetve gége diétát (jéghideg, tűzforró, szénsavas, alkohol, csípős ételek kerülése) javaslok.

Kérdés: 2020. december 10., 11:27; Megválaszolva: 2020. december 11., 17:54
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban