Érzékszerveim a COVID után...: )

Tisztelt Doktor Úr! András vagyok, 45 éves. Majd két hónappal ezelőtt estem át (vélhetően) Covid fertőzésen. Tesztelve ugyan nem voltam, de a tünetek, (torok fájás,köhögés,láz,szaglás/ízlelés elvesztés) , erre utalnak. Nálam a szaglás/ízlelés mindig kritikus volt, egy egyszerű nátha is képes volt napokra megfosztani ezektől. Jelen esetben viszont, már több hét (kb 8) elteltével is csak gyenge javulást tapasztalok. Kezdetben az alap ízek és illatok visszatértek ugyan, de bizonyos részleteket, finomabb illatokat, vagy ízeket, még most sem tudok érzékelni... Konkrét példa, hogy a kávés dobozba beleszagolva már felismerném vakon is, de a lefőzött kávé ízét még alig érzem, talán csak annyit hogy keserű... Illetve, a markánsabb szagok is (mint az őrölt kávé) megtelítik az orrom, és pár szippantás után ezek is elhalványulnak. Reménykedhetek hogy lassacskán, de visszakapom a régi érzékszerveimet, vagy az én koromban már végérvényesen károsodtak volna? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Orr témában

Tisztelt Uram,

Nagyon kevés tapasztalattal rendelkezünk Covid folyományaként kialakult anosmia, ageusia prognosztikáját illetően. Gyógyítani se tudjuk. úgyhogy ne adja föl, lehetséges, hogy mindenhol a régi érzékenység visszaáll.

Kérdés: 2020. november 20., 20:16; Megválaszolva: 2020. november 20., 20:46
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás