tarkótájéki nyomás, szédülés

Jónapot kívánok! Már lassan 1 hónapja nyomódik a tarkóm, ez olykor szédüléssel is jár és ezekhez olykor társul bizonyos rosszullét is, ekkor akkora nyomást érzek már mintha el akarnék esni/ájulni. Erős nyomás mellett nagyon sípol a bal fülem (2020 februárban volt egy kiugró 170-es magas vérnyomás, azóta mindkét fülem sípol és azóta szedem a vérnyomásomra illetve a ritmuszavarra a gyógyszereket) . 2020.09.09-én volt MR vizsgálatom sima és kontrasztos is,mindkettő negatív lett.Voltam neurológusnál aki azt javasolta menjek el megmaszíroztatni a nyakam,tarkóm illetve írt fel izomlazítót (mydeton,ebből egy doboz elfogyott de nem érzek változást) ,továbbá a szemészetet javasolta ahova még sajnos nem kaptam időpontot.Fül-orr-gégészeten is voltam nem-e talán a fülsípolásból eredendőek-e ezek a panaszok, de ott sem találtak semmit. Mivel még iskolába járok és végzős vagyok eléggé égető lenne hogy minél hamarabb rendbejöjjek mert koncentrálni sem tudok az órákon. A kérdésem pedig az lenne önhöz, hogy van e esetleg valami elképzelése arról mi lehet ez vagy mi okozhatja? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Szédülés témában

Tisztelt Uram,

A panaszai hátterében magas vérnyomás, keringési zavar, de pszichés stressz is állhat. Ha az MR negatív, akkor nem daganat. Otoneurológiai vizsgálat, 24 órás vérnyomásmérés, szemészet javasolt. A masszázst jó ötletnek tartom.

Kérdés: 2020. szeptember 14., 12:38; Megválaszolva: 2020. szeptember 14., 14:01
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás