• Egyensúly zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Segitségét tanácsát szeretném kérni ! 4 hete vasárnap éjjel kezdődött amikor arra ébredtem hogy nagyon szédülök forog velem az egész szoba atfordultam a másik oldalamra és megint nagyon szédültem. Nagy nehezen fel keltem és és ahogy forditottam a fejem minden egyes mozgásnál szédültem hányingerem volt kábaságot éreztem és tompaságot a fejemben. Hánytam is. Még az nap éjjel elmentem az ügyeletre ahol épp az itteni háziorvosunk volt ügyeletben. Bele nézett a fülembe aztmondta középfülgyulladás de jolenne ha bemennénk a sürgösségire hogy kivizsgáljanak. Én nem mentem be mert van egy 7 hónapos kislányom aki anya tejes is.  Nem múlt a szédülésem így hát csütörtökön párom elvitt a fül orr gégészetre. Menni alig tudtam annyira szédelegtem közérzetem is nagyon rossz volt. Meg vizsgált alaposan a doktornő megnézte a szemeimet és a fülemet kiis pucolta. Aztan megnézte a járásomat is. Megcsinálta az epley manővert nagyon rosszul voltam tőle mégjobban szédültem aztsem tudtam hol vagyok. Soha nem éreztem még ilyet. Aztmondta egyensúly zavarom van. Felírta a betahistin 24mg napi 3x és az arlevelt napi 2x és aztmondta csináljam az epley manővert. Csináltam is 1 hétig de nem birtam tovább mert volt amikor kicsit jobban voltam tőle de volt amikor annyira rosszul voltam tőle hogy egész nap nemtudtam felkelni az ágyból így hát találtam az interneten több féle torna gyakorlatot és elkezdtem az ülve végezhetőt a fej tornákat és mégegyet a semont manővert én ugy ereztem hogy ez hatásosabb.  pár napig egész jol érzetem magam nem volt az a forgó jellegű szédülésem. Viszont pár nappal ezelőtt ülve kezdődött ez a roham szerű szédülés nagyon megijedtem . Nagy nehezen eljutottam az ágyig majd pihenésre elmult. Kb 10 -15 másodpercig tartott. És azota is szédelgek egésznap gyengének érzem magam ájulás érzetem van nagyon félek ettől az egésztől.  És néha ugy érzem mintha le akarna esni a fejem . Köszönöm válaszát !

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Szédülés témában

        Tisztelt Asszonyom, Leírása alapján BPPV vagy Meniere szindróma is szóbajön. Valószínűleg az előbbi diagnózis a valós, mert ennek megoldása az Epley manőver. Amennyiben ez a feltételezésem helytálló, úgy spontán javulás várható. Egyéb esetben mind a kezelés, mind a diagnosztika kórházi bentfekvéssel jár.


        Kérdés: 2020. április 06., 07:00; Megválaszolva: 2020. április 06., 21:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő, 6 hónapja egy nagyobb, hetekig tartó torokgyulladás (talán mononukleozis) után meg van dagadva pár nyaki és hónalj nyirokcsomom. 4-6 mm-es reaktív nyirokcsomók az ultrahang szerint. (2szer is voltam, azt mondták semmi kóros)....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció