• Hangos szuszogás, horkolás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Azzal a problémával fordulok Önöz, hogy a férjem borzasztó hangosan lélegzik, éjszaka ez még fokozódik és horkol is. Mindemellett folyamatosan be van dugulva az orra, emiatt szinte folyton a száján veszi a levegőt, amitől kiszárad a torka és fáj. Ráadásul akár az orrán, akár a száján lélegzik nagyon hangos. Nem túlsúlyos, nem végez megeröltető fizikai munkát. Próbált már orrsprayt, éjjelre horkolás elleni tapaszt de nem használt. Elment fül-orr-gégészetre de nem találtak semmi kórosat csak egy minimális gyulladást, de az antibiotikum se segít a tünetek enyhítésében. Nem tudom mit lehetne tenni vagy milyen szakorvoshoz fordulhatna ezzel. Várom válaszát

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a alvási apnoe témában

        Tisztelt Asszonyom! Egyre inkább elérhető hazánkban is au alvásspecialista szakma. (pl. Medios) Alváslabor mindenképpen szükséges, hogy tisztázzák, a férje "csak" zavaróan horkol vagy oxigénhiányban alszik, ami súlyos betegség. Ezek után lehet a terápiás tervet fölállítani, Zömmel minimálisan invazív műtéti beavatkozás (RF lágyszájpad feszesítés, RF turbinoplastica stb). Általában fül-orr-gégészetben járatos kollégák tudnak segíteni.


        Kérdés: 2020. január 07., 15:34; Megválaszolva: 2020. január 21., 12:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: