• Mandula

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Manduláim kivételét javasolták mert már 1,5 éve állandó hőemelkedésem van, hullik a hajam és időnkènt fájnak az izületeim. Sok vizsgálaton voltam negatív eredményekkel de a torkom néha tompán fáj és a mandulából nyomásra genny ürül. Okozhatja ez a tüneteket? Azt mondták, hogy kivétel után nem egyből múlnak el a tünetek de a hőemelkedés se? Vagy annak pár napon belül el kell múlnia kivétel után? Köszönöm a válaszat!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a mandula témában

        Tisztelt Hölgyem! A góckérdésben a szakma meglehetősen megosztott. Vannak szakmai kollégiumok, amelyek kerek perec tagadják az ilyen esetekben nálunk szokásos (és az esetek jelentős részében hatásos) tonsillectomia jogosságát. Sajnos előre ígérni nem lehetséges, valóban a műtét után derül ki, hogy megoldódott-e ettől a panasza. Ez lehet azonnal a műtét után, de akár egy-három hónappal később is.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. december 06., 10:25; Megválaszolva: 2017. december 07., 08:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: