• MANDULA

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Doktornő! Olyan panaszom lenne hogy volt egy mandulagyulladásom még májusban és azóta többször előjöttek furcsa tünetek mint hogy fehér gennyszerű foltok jelentek meg a mandulámon aztán 1-2 nap után eltűntek. Jelenleg is fenn áll ez a probléma hogy reggel feltűnik pár folt este eltűnik most pont fordítva van este több pötty is megjeneki de csak az egyik oldalon Szeretném megtudni öntől hogy ez normális vagy esetleg műtétileg kezelni kell Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Gerencsér Emőke válasza a Mandula témában

        Tisztelt Levélíró! A mandula " hasadékaiban" megjelenő szürkés-sárgás fehér foltokat detritusznak hívjuk. Az idült mandulagyulladás jele.Rágáskor, nyeléskor leválik, lenyeljük, de a mélyben mindig újra termelődik. Gyógyszerrel nem lehet megszüntetni, az ilyen mandulát kiveszik.Elvileg semmiféle érezhető panaszt nem okoz. Akkor van gond vele, ha valamelyik nagy izület, esetleg az Achilles ín megsérül / megbetegszik és nem sikerül meggyógyítani. Ilyenkor azt mondjuk, hogy góctalanítani kell a szervezetet. Ebbe a mandulaműtét is beletartozik, ha az góc pozitív. Azaz például nyomásra detritusz ürül belőle. Nyomkodni nem szabad, mert bár egész sokat ki lehet nyomni, de nagy részét a szövetek közé préselik ilyenkor és a váráramba is bejut. üdvözlettel dr Gerencsér Emőke


        Dr. Gerencsér Emőke
        Fül-orr-gégész Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Gerencsér Emőke
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. szeptember 27., 22:12; Megválaszolva: 2017. szeptember 28., 18:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: