krónikus gyulladás

Tisztelt Doktornő! A problémám 1, 5éve kezdődött torokfájással, arcüreggyulladással, homloküreg gyulladással, ízületi gyulladással egyik antibiotikumot kaptam a másik után (levoxa, fromolid uno, avelox, doxicilin, augmentin, ciprofloxacin, levofloxacin, azivil) végül kiderült, hogy gennyes a mandulám és 2016 április 27- én kivették. Kb. 1 hétig éreztem jól magam de utána ismét lebetegedtem és újabb tüneteim lettek: erős, görcsös nyomó fejfájás nyaki forrósággal párosulva, ami most már a hátam közepéig kihat ….különösen ha kisebb szellő megfúj rögtön sapkát kell vennem mert felerősödik fejfájás, de ha a porszívó levegője ér véletlenül akkor is azonnal erősödik a fejfájás. A szemeimben erős nyomást érzek. Állandó gyengeség érzetem van (munkából is kiestem) . A testhőmérsékletem 36, 8-37, 4 között ingadozik napjában többször. A végtagjaim, ízületeim is fájnak, időközönként hányingerem van. A torokfájás is megvan még sajnos. A fül-orr-gégész csinált arckoponya röntgent és CT –t, azon látott a bal oldalon nyálkahártya duzzanatot és azt mondta használjak rhino sprayt, colstopp cseppet és sinupret drazsét. Továbbá közölte velem a doktor úr, hogy van egy nagyfokú orrsövény ferdülésem balra ami meglepett mert 2008. 06.23-án orrsövény ferdülésre műtöttek a rengeteg fülgyulladásom miatt. Mivel a panaszaim nem múlnak ezért saját elgondolásból csináltatattam egy agykoponya natív MR vizsgálatot. Ennek leletezésén pedig ez áll: A kamrarendszer és a felszín liquortér supra- és infratentorialisan is enyhe fokban tágult. A középvonal helyzete megtartott. Basalisan a kisagy féltekék között megacisterna magna látható. Bal oldalon temporalisan 4mm-es, liquor intenzitású, körül írt képlet ábrázolódik, mely tágult perivasculáris tér, esetleg neurocpithelialis cysta lehetőségét veti fel. A bal oldali parietalis subcorticalis fehérállományban megfigyelhető egy 2mm-es és egy 4mm-es hyperintenz góc a T2 jellegű méréseken. Az elváltozások diffúziós gátlást nem mutatnak. Intracranialis vérzés, annak maradványa és vascularis malformáció nem ábrázolódik. Az agytörzs craniocervicalis átmenet ép. A paranasalis sinusok tiszták. A jobb oldali mastoidalis sejtekben kis kiterjedésű krónikus gyulladásos nyálkahártya megvastagodás ábrázolódik. Ezzel az eredménnyel jártam neurológián ahol azt mondták, hogy a probléma nem innen indul és tovább irányítottak a fül-orr-gégészetre, ahol szintén azt mondták, hogy nem itt keresendő a baj mert nincs fülfolyás és fülfájás, ezért tovább küldtek belgyógyászatra, a belgyógyász erre azt mondta szerinte pedig fül-orr-gégészeti probléma vagy menjek infektológiára. Az infektológián ismét azt mondták nem hozzájuk tartozik ez a probléma. A szemészeten is azt mondta minden ok. Füldugóval közlekedve nincs görcsös fejfájás de a szédülés, végtagfájdalmak, rossz közérzet, gyengeség egyre jobban hatalmasodnak rajtam. A tarkómon többször érzek forróságot. Kedves doktor nő mondjon kérem véleményt merre induljak.

Dr. Gerencsér Emőke válasza Krónikus gyulladás témában

Tisztelt Kérdező.

Ha a garatmandula góc, abban az esetben a mandula műtét után 2 hónapon belül bármikor fellángolhat a betegség. Azaz nincs olyan, hogy a műtét után egy hétig minden OK!

Ezt Ön csak vélelmezte!

Az Ön nyomó jellegű, hátközépig kisugárzó fájdalmának semmiféle kapcsolata nincs a fül-orr-gégészeti területtel!

Tudjuk, hogy vannak meteorológiai frontra, szélre, klímára érzékenyek, ezt befolyásolni, megszüntetni nem áll módunkban.

A fül-orr-gégészeti kivizsgálás során lényeges eltérést nem találtak, ez is a fentieket támasztja alá!

Orrsövény műtét után is előfordul, hogy ferdülés, csontléc, vagy csont tüske bent marad. Ebben az esetben Önnek arra kellene figyelnie, hogy a fülgyulladások megszűntek és ez jó.

Ön a saját hatáskörébe vonta a kivizsgálását és csináltatott egy MR vizsgálatot.

Az MR és MRI is képalkotó vizsgálatok, amit akkor kér az orvos, ha a diagnózis felállításához erre szüksége van. Az MR beutalón megírjuk, hogy mely testrész vizsgálatát kérjük és ott mit keressenek. Ezt Ön - orvosi diploma híján - nem tehette meg, hát kifizetett egy koponya MR-t. Amivel semmire sem megy, hisz nem célzottan kérte, hisz értékelni sem tudja. Tehát teljesen felesleges volt. Valamint semmi olyan kórosat nem találtak, ami a panaszai hátterében állhatna.

Így értékelte az ideggyógyász is.

Mivel a fül-orr-gégész korábban sem talált kórosat, ezért küldte belgyógyászatra, mert Önnek fej-és hátfájása van.Természetesen infektológiai háttér sincs. A fejfájás miatti szemgolyókban érzett nyomás okán vizsgálta meg Önt szemész, aki természetesen szintén nem talált kórosat.

Ha füldugót használva nincs görcsös fejfájása, akkor azt viselje tovább is!

A szédülés és végtagfájdalom nem függhetnek össze!

A véleményem szerint:

1., Önnek lehet tenziós fejfájása, ez ideggyógyászatra tartozik.

2., A hátfájdalom miatt reumatológiai beutalót is kérhet.

3., Megítélésem szerint pszichiátriai kezelésre van szüksége.

üdvözlettel

dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2016. június 06., 20:00; Megválaszolva: 2016. június 07., 20:12
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Garatmandula hajszálér
Augmentin duo szedheto e clexane kura...
Idült mandulagyulladás, reflux?
Fülnyomás érzés arcüreggyulladás...
Légszomj, állandó ásítás...
Üdvözlöm! 22 éves fiatalember vagyok ,nagyjából másfél éve küzdök ezzel a panasszal, megkeseríti minden napomat. Hiába alszok normálisan...