Kellemetlen füldugulás

Tisztelt doktor Úr! Következő problémával fordulok Önhöz. Január elején náthás lettem (láz nem volt) , szokásos orr- és füldugulás volt, de aztán nem történt meg az a fülpattanás érzés, ami jelzi, hogy kidugul a fülem. Két hét elteltével se dugultak ki a füleim, éjjelente eléggé bedugultak, ezért elmentem január 18.-án a fül-orr-gégészetre. Ott annyit határozott meg az orvos, hogy a füleimmel semmi gond, az orrnyálkahártyám még be van gyulladva (egyébként akkor már nem tapasztaltam orrdugulást) , és használjak Avamys orrspray-t, amíg el nem fogy, illetve fogjam be az orrom, és fújjam ki a levegőt napi 10-15x. Elhasználtam, alkalmaztam az orrfúlyásos módszert, de úgy éreztem nem történt javulás. Kértem új időpontot febr. 16.-ra, addig viszont 3-4 napig magamtól próbálkoztam Otrivin orrspray-vel. 1-2 éjszakára már nem annyira voltak bedugulva a füleim, de aztán ismét bedugult az orrom, így az orvosi vizsgálat napján már nem használtam. Orvos megvizsgált, ismét gyulladtnak találta a nyálkahártyám, egyik fülem kimosta (fülzsírt talált benne) , és újból felírta az Avamyst. Mondta használjam el ismét, és ha nincs változás, új időpont, és hallásvizsgálat. Meg fog valaha is javulni ez az állapot, várható hogy kipattan egyszer? Mit lehetne az Avamys mellé szedni, hogy segítsen? Esetleg keressek fel másik orvost is ez ügyben? Elég kellemetlen így az alvás, meg a mindennapi teendők, munka ellátása, másfél hónap távlatából. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: egy beteg

Dr. Zaránd Rajmund válasza fülkürthurut témában

Tisztelt Hölgyem!

Az Avamys abból a szempontból jó lehet, hogy hosszabb ideig adható, de szerintem ilyenkor 5-7 napig érdemes Nasic vagy egyéb klasszikus orrsprayt is használni a szteroid mellé, hátha a kettő együtt már javít annyit, hogy át tudja fújni. HA ez sem, akkor orröblítés segíthet. Az is akár hosszabb távon is adható.

Kérdés: 2016. február 17., 11:29 ;Megválaszolva: 2016. február 17., 11:41
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mi a baj?
Jó napot kívánok! Az én problémám nagyjából 2 hónapja kezdődött, amikor elkaptam egy vírusos tüszős mandula gyulladást. Erre kaptam...
Füldugulás, zsibbadás, és...
Tisztelt doktor úr! Fül-orr-gégészeti előzmények: -születésemtől fogva egészen 8-9 éves koromig szinte havonta kellett fülészetre járni...
Kilyukadhatott a dobhártyám?
Üdv?! Tegnap este egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy rosszabbul hallok a bal fülemre. Reggelre ez javult, annyi változott, hogy nyomás, telítettség...
Ébredéskor fülzúgás
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Már több, mint egy hete minden nap úgy ébredek reggel és néha hajnalban is, hogy zúg a bal fülem. A bal orrjáratom is...
Fülkürthurut
Tisztelt Doktor Úr! Kb 2 hete be van dugulva a bal fülem /már nem első alkalommal /Nem fáj csak rosszul hallok. Nem voltam megfázva nem voltam...