Tüszők oka

Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy mi lehet annak az oka, folyamatosan a bal oldali mandulámon megjelenik 1, vagy 2 tüsző. Voltam már vele orvosnál, aki írt fel antibiotikumot és Betadine oldatot esetelni, vagy gargarizálni. Akkor el is múlt, de 1 hónap után ismét előjött. Azóta voltam vele Fül-Orr-Gégészeten, ahol beecsetelték. El múlt, de azóta már 2 alkalommal megint előjött. Mi lehet az oka? Nincs lázam, nem fáj semmim.Folyamatosan szedek 1000 mg C vitamint, rengeteg folyadékot iszom. Sajnos elég idegeskedő ember vagyok, de nem hinném, hogy ettől lenne, annak ellenére, hogy sokan mondták az ideget is. Viszont vannak rossz fogaim (3) , amit nem tudtam még idő hiány miatt megcsináltatni. Mitől lehetnek ezek a visszatérő fájdalmatlan tüszők? Válaszát nagyon köszönöm!

Dr. Zaránd Rajmund válasza mandula témában

Tisztelt Uram!

Bár nem láttam a torkát de a leírásnak nem "tüsző", hanem ártalmatlan mandulakő felel meg. Ez a fogakon képződő lepedékhez hasonló bakteriális termék, ami a mandulák nagyobb kriptáiban képződik, néha teljesen elmúlik, máskor hónapokig újra és újra megjelennek. Ki lehet onnan piszkálni, de spontán is ürül. Ha komolyan zavarja, a mandula eltávolításával lehet végleg megszabadulni tőle.

Kérdés: 2016. február 01., 11:23 ;Megválaszolva: 2016. február 01., 19:08
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mandula megnagyoboddas
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne hogy a bal oldali mandulám meg van nagyobbodva időnként fehéres sárgás folyadék ürül belőle lázam nincs ha beteg...
Mandulagyulladás
Tisztelt doktorúr/nő! Az utóbbi időszakban kétszer volt tüszös mandulagyulladásom.Az elsőnél nem volt különösebb panaszom, viszont a...
Lelet értelmezés
Kedves Doktor Úr! Mandulagyulladás után torokleoltás történt, az eredményt szeretném ha értékelné. Torokváladék tenyésztése Eredmény: Az...
Mandula rák?
Tisztelt Dr.nő! A következő lenne a kérdésem! Fel eve begyulladt a bölcsesség fogam, es kétszeri antibiotikum kezelés utan lehetett csak ki műteni...
Mandula
Üdvözlöm! Manduláim kivételét javasolták mert már 1, 5 éve állandó hőemelkedésem van, hullik a hajam és időnként fájnak az izületeim. Sok...