Garatgyulladás-Mucopront?

Tisztelt Doktornő! Panaszaim 3-4 napja kezdődtek, de tegnap este erősödtek fel. Hátul csorgó váladék (amitől aludni is alig tudtam) , kiköpni viszont nem tudom, ezzel együtt néha "lentről" jövő köhögés, minimális nátha. Orvosnál voltam az SZTK-ban, de nagyon gyorsan vizsgálat meg, és sajnos kétségeim vannak. Garatgyulladást állapított meg+nagy, heges tonsillákat, vérbő torkot, minimális orrváladékot. 27 éves vagyok, egészséges, egyéb problémám nincsen. Mucopront 750mg tabletátt kaptam+Nasic orrcseppet. A Mucopront ugye alkalmazható ebben az esetben (a leírás számomra nem egyértelmű)? Illetve a betegtájékoztatóban szerepel, hogy láz esetén nem javasolt (nekem 37, 5-37, 7 jelenleg) így ugye szedhetem? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gerencsér Emőke válasza Garatgyulladás - Mucopront témában

Tisztelt Levélíró!

Nagyon gyakori mostanában a hűléses betegség, garatgyulladás, hátracsorgó váladék.

A kezdődő köhögés természetes, hisz a fokozott és lecsorgó váladéktól így szabadul meg a szervezet.

A Mucopront köptető és szedhető hőemelkedés, láz esetén is. A Nasic szűkíti az orrnyálkahártya ereit, ezáltal összehúzza és szabadabbá válik az orrlégzés.

Én ilyen esetben a következőt javaslom:

Forróitalpor / ez a hőemelkedést is megszünteti /: Coldrex, NeoCitran, vagy Wick TriActin.Ez utóbbi tartalmaz kis köptetőt is.

A hátracsorgó váladék miatt - mivel nem tudni, lezáródtak-e a melléküregek nyílásai, a legjobb a NASODREN orrspray, amit naponta 1x kell befújni az orrba. Este, lefekvés előtt 1-2 órával. Bőséges váladékürülést okoz, minden váladék kilökődik reflexesen, a melléküregekből is.Tehát nem az a hatása, mint az orrspray-nek, nem megnyitja az orrot hirtelen, hanem a kóros váladékot távolítja el.

Köptetőt akkor adok, ha valóban már köhög a beteg.

A torokgyulladás megszűnhet a forróitalportól is, vannak akik szeretnek torokfertőtlenítő szopogatós tablettát, vagy spray-t alkalmazni, de nem feltétlenül szükséges.

Jobbulást kívánok

dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2015. november 25., 20:16; Megválaszolva: 2015. november 26., 12:09
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Torok gyulladás és fülkürthurut
Arcüreg cysta
Limfómára utalnak a tüneteim?
Fülcsengés, füldugulás
Torokváladék tenyésztése
Tisztelt Dr. Úr! Régebben kétszer volt candida gomba a torkomban. Csíraszám sok telep melyre akkor Nystatint kaptam. Szeretnék megint torokváladék...