BPPV vagy ultrachain

Tisztelt Dr. Úr, kb. 1 hete hajnalban heves forgó jellegű szédülésre ébredtem, ami pár perc alatt enyhe hányingerrel párosult. 10 perc elteltével már csak a földön vizszintes helyzetben leltem nyugalomra. Ha próbáltam felülni akkor újra szédülés és enyhe hányinger volt a válasz. Ez az állapotot kb. 1, 5 órán keresztül otthon vészeltem át és mivel nem múlt el ezért mentővel kózházba vittek. EKG rendben volt, vérképem állítólag soha nem volt ilyen jó egy csillag sincs benne pedig szinte mindent megnéztek. Előző este nem ittam stb. A neurólógus szeint BVVP -m volt. Előzőleg ilyen rossz élményem ami összesen kb. 6 órán keresztül tartott soha nem volt és azóta sincs. A rosszullét előtt kb. 1, 5 nappal fogászati gyökérkezelésen voltam, ahol ultracain-t kaptam kétszer is injekció formájában. Az internet szerint az ultracainnak lehet ilyen nellékhatása mint amit én produkáltam több nap után is. A rosszulét alatt kb 150/106 -os vérnyomásétékeim voltak. Közben voltam füll-orr-gégészeten ahol az orvos kizárta a BPPV-t mert szerinte az csak 1-2 percig tart. Mit javasol nekem? Próbálom elfelejteni ezt az egészet.. köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza szédülés témában

Tisztelt Uram!

A leírás BPPV-re típusos tüneteket tartalmaz, de nem jellemző a hosszúság, a szakirodalom max fél-egy órára teszi a rohamok hosszát. Esetleg Meniére-szindróma tud ilyent produkálni még, ott 24 órán belül kell a tüneteknek elmúlnia.

Az ultrakainnal nincs tapasztalatom, de nem elképzelhetetlen, hogy hosszabb hatású helyi érzéstelenítőként az idegek mentén beterjed a koponyaalapra és az egyensúlyideget féloldalt bénítva a BPPV-hez hasonló tünetet okozna. Ellenben klinikailag a hatása 2 óránál rövidebb. Ez ellene szól a fentieknek.

Ha ismétlődik, akkor otoneurológiai kivizsgálás javasolt.

Kérdés: 2015. szeptember 24., 09:15; Megválaszolva: 2015. szeptember 24., 16:04
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
tarkótájéki nyomás, szédülés
Jónapot kívánok! Már lassan 1 hónapja nyomódik a tarkóm, ez olykor szédüléssel is jár és ezekhez olykor társul bizonyos rosszullét is, ekkor...
Egyensúly zavar
Segitségét tanácsát szeretném kérni! 4 hete vasárnap éjjel kezdődött amikor arra ébredtem hogy nagyon szédülök forog velem az egész szoba...
Szedules,fejfas
Udvozlom. Tobb,mint egy hete faj a fejem,arcuregem es fulkurthurutot allapitottak meg. Szedulok,olyan bizonytalansagerzesem van,nem forgo szedules. Szedtem 3...
Gyerek megszédül
Tisztelt doktor úr /nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 6 éves kislányom pár hete néha panaszkodik hogy ha hirtelen fordítja a fejét vagy...
Fulkurthurut es arcureg gyulladas
Udvozlom. 3 eve mutottek orrsoveny es Arcureggel. Azota is hA szeles ido van,lampazok egybol. Most is ez volt,de nagyon bedurrant az arcuregem,es a fulem is...