candida sp

Tisztelt Doktor úr! Főiskolai tanulmányaim kórházi gyakorlatához szükséges torokváladek leoltásom eredményével kapcsolatosan írok Önnek. Leletem szerint: Candida sp. található benne, kevés telep mennyiségű. Sajnos orvosom nem igazán adott válaszokat kérdéseimre, tanácsok és válaszok terén is az internetet jelölte meg, melyet én nem részesítek előnyben e téren. 2 hét múlvai torokváladék levételt illetve a Mycosyst nevű gyógyszert kaptam kezelésként, továbbá hetente fogkefe váltását és az interneten előírtak szerinti Candida diéta 2 hónapig való betartását. Információ hiányaim miatt a kérdésem Öntől az lenne, hogy okok között kapcsolatba hozható- e allergiámmal (parlagfű)? Ha jól értesültem, legyengült immunrendszer, stressz, nem megfelelő étkezés-emésztés lehet az oka. Ha információim hitelesek, egy normálisan mindenkinél jelenlévő gombáról van szó a bélrendszerben, mely az előbb felsorolt okok esetében mutatható ki. Kérdésem még, hogy a következő leoltás előtt milyen hatásos szert használhatok? Esetleg öblögetés, gargalizálás formájában, a negatív eredmény elérése érdekében. Valamint utolsó kérdésem partner kapcsolatomat érintené. A rendszeres fogkefe váltással kapcsolatosan, negatív lelet eredményéig a csókolózás hanyagolandó? Továbbá, hogy a szexuális életet mennyire érinti. Ha jól értesültem összefüggésbe nem hozható a gomba nemi fajtájával. Ugyanis semmilyenféle tünetem (folyás, viszketés, stb.) nincsen, sem nálam, sem partneremnél, a mintavétel 2 héttel ezelőtt való levétele óta sem. Előre is köszönöm válaszát és készséges segítségét! Tisztelettel: egy páciens

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Candida témában

Tisztelt Hölgyem!

Ha nincs tünete, akkor tulajdonképpen a kórházi gyakorlathoz szükséges kötelező (szerintem elég fölösleges) köröket rója csak. Szerintem a májkárosító szisztémás antimikotikus szerek egyáltalán nem jönnek szóba, én mindössze gargalizálnék. Meridol vagy Corsodyl, sós víz, stb. Szerintem ne változtasson a szexuális életén sem, túlzásokba nem kell esni.

Az allergiával való összefüggés is igen távoli, bár természetgyógyászt hallottam már erről pozitívan nyilatkozni, jómagam sosem merném ezt megállapítani.

Mi még úgy tanultuk, hogy a Candida lehet a garatflóra része is.

Kérdés: 2015. szeptember 10., 11:21; Megválaszolva: 2015. szeptember 10., 15:41
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orrzuhany helytelen használata
Seb a fülben
Ez vajon gustatoricus rhinorrhoea vagy...
Arcfájdalom
Mandulaműtet után fehér folt a...
Jó estét! Kerek 3 hete volt torokmandula eltávolító műtétem. Minden rendben ment, sikeresen meggyogyultam, a fájdalom elmúlt a második hétben....