Füldugulás

Tisztelt Doktor Úr! Két hónapja a jobb oldali fülemet orvosi fecskendővel meleg vízzel erőteljes fecskendezéssel kimostam, mely során egy nagy darab szennyeződés távozott a fülemből. Ekkor rövid időre rendbe jött a hallásom, de egy-két nap után ismét dugulást éreztem a fülemben. Ezt követően szakorvoshoz fordultam, aki Beclonasal Aqua 50 mikrogramm/dózis nevű orrspray használatát javasolta. Három hétig használtam, miközben hetente ellenőrizte a fülem, melynek hallójáratát mindig tisztának találta. A harmadik ellenőrzés után közölte a szakorvos, hogy már nem kell mennem felülvizsgálatra, mert szerinte már rendbe jött a fülem, minimális a dobhártya kidudorodása és a fülnyomás is majdnem megfelelő. Azóta eltelt három hét, de a hallásom nem javult meg és a füldugulásom sem múlt el. Ha kifújom az orrom, akkor rendszerint rövid időre elmúlik a dugulás. Mit lehet még tenni, hogy ez a zavaró füldugulás megszűnjön? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza fülkürthurut témában

Tisztelt Uram!

Ha orrfúvás után átmenetileg javul a helyzet, akkor ez fülkürthurut. A szteroid orrspray segíthet, hosszabb ideig is adható, de átmenetileg klasszikus orrspray (pl. Nasic) is bevethető, max 7 napra. Sajnos előfordul, hogy a probléma elhúzódik, jó hír, hogy nem súlyos, csak kellemetlen betegségről van szó.

Kérdés: 2015. augusztus 03., 16:08; Megválaszolva: 2015. augusztus 04., 07:13
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés