mandulaműtét?

Tisztelt Doktornő! Véleményét, szakmai tanácsát szeretném kérni ügyemben. Csináltattam egy szélesebb körű fül-orr-gégészeti kivizsgálást, azon okból kifolyólag, hogy (nyári időszakot kivéve) nagyon gyakran és könnyen megfázok. Rendszerint torokfájással kezdődik és légcsőhuruttal végződik, csak antibiotikummal gyógyulok. Góckutatás eredményeként urológia, fogászat negatív, arckoponya CT szerint arcüregemben ciszta van, de ezt nem hozták összefüggésbe betegségeimmel. A garatmanduláimból, azokat megnyomva folyamatosan genny folyik (3 hónap alatt háromszor nézték) , de baktérium nem tenyészett ki. Többször van indokolatlan hőemelkedésem. Gyerekkoromban volt gyakran tüszős mandulagyulladásom. Két orvos több bizonytalanság közepette végül most a mandulák kivételét javasolta. Az első két "mandulanyomás" után még nem javasolták a műtétet, mert nem biztos, hogy megoldaná a problémámat, inkább megnéznének akut esetben is, a harmadik után már a műtétet mondták. Ön mit gondol erről, valóban indokolt a garatmandulák eltávolítása? Megoldhatja a problémám, vagy lehet rosszabb is? A korom jelenthet e plusz kockázatot? (36 év) Válaszát tisztelettel köszönöm. Norbi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gerencsér Emőke válasza mandula, genny, arcüreg, garatmandula témában

Ha a garatmandulát megnyomjuk és híg genny, vagy törmelékes piszkosszürke váladék / detritusz/ ürül, akkor a garatmandula góc pozitív.

Döntően nagy izületek hosszan fennálló bántalmaiban keresünk gócot, vagy ismétlődő urológiai fertőzésekben.

A gyakori megfázáshoz valóban ennek az állapotnak valószínűleg nincs köze, de mivel gennyesek a mandulák, mégis javaslom a kivételüket. Életkori kockázat nincs, csak az alsó korhatár adott / ez a két és fél éves életkor /

Idült garatmandula gyulladás nem szokott sem gyakori megfázást, sem néha megjelenő hőemelkedést okozni. Mint ahogy az arcüreg szoliter ciszta sem.

dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2015. május 14., 18:43; Megválaszolva: 2015. május 18., 09:15
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mandula megnagyoboddas
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne hogy a bal oldali mandulám meg van nagyobbodva időnként fehéres sárgás folyadék ürül belőle lázam nincs ha beteg...
Mandulagyulladás
Tisztelt doktorúr/nő! Az utóbbi időszakban kétszer volt tüszös mandulagyulladásom.Az elsőnél nem volt különösebb panaszom, viszont a...
Lelet értelmezés
Kedves Doktor Úr! Mandulagyulladás után torokleoltás történt, az eredményt szeretném ha értékelné. Torokváladék tenyésztése Eredmény: Az...
Mandula rák?
Tisztelt Dr.nő! A következő lenne a kérdésem! Fel eve begyulladt a bölcsesség fogam, es kétszeri antibiotikum kezelés utan lehetett csak ki műteni...
Mandula
Üdvözlöm! Manduláim kivételét javasolták mert már 1, 5 éve állandó hőemelkedésem van, hullik a hajam és időnként fájnak az izületeim. Sok...