Megszüntethető-e a krónikus nátha?

Tisztelt Doktor Úr! Már legalább nyolc éve állandóan folyik a váladék a torkomban. Szinte állandóan nyeldeklek, ami főleg éjszaka nagyon zavaró. Többször előfordul, hogy elindul a sűrű váladék és néha két zsebkendő is megtelik huruttal. Viszont van, amikor sikerül kitisztítanom az orromat, szelel az orrom, viszont, mintha egy sűrű váladék odatapadna a torkomra, amit nem tudok "kikrákogni", és sokszor egész nap nyeldeklek. De ez is változó, nem mindig érzem ugyanúgy, s van, amikor ezt a tapadást a torkom jobb oldalán, máskor pedig a bal oldalon érzem. Több orvos is megvizsgálta a torkomat, törletet is vettek, mindegyik felírt valamilyen spray-t, de egyik sem használt, csupán segített bizonyos mennyiségű hurutot eltávolítani, viszont a torkom sohasem tisztult ki teljesen, s tovább nyeldekelte. A törletek eredménye mindig negatív volt. Kérdésem: van-e mód a fent említett panaszok megszüntetésére? Megjegyzés: a Web-oldalukon elolvasott leírásokból, valamint a betegek hozzászólásaiból arra következtetek, hogy talán "akut szinuszitisz"-em van. Válaszát előre is köszönöm Köles Vince Révkomáromból

Dr. Zaránd Rajmund válasza szinuszitisz témában

Tisztelt Uram! A leírt panaszok krónikus szinuszitisz tünetei, mely életkorral, légszennyezéssel, egyéb civilizációs ártalommal függenek össze. Lehet operálni, de én első körben mindenképp a konzervatív megoldás híve vagyok. Szerintem a is leírt módszer életvitelszerű (napi kétszeri) használata igen sokat javíthat az állapotán.

Megválaszolva: 2015. február 01.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Közepesen vérbő gége nyálkahártya
Garat/mandula panaszok kellemetlen...
Tisztelt Doktor Úr! Egy vissza-visszatérő problémával küzdök. Enyhe torokkaparás, mandulák pirosodása és vele társuló kellemetlen lehelet (ami néha erősebb...
Elhúzódó gyermekkori Orrmelléküreg...
Kedves Dr Úr/Nő! Gyermekem, December 11-én orrdugulásra panaszkodott, majd be is lázasodott (38.5), amely állapot, Dec 13-ig tartott. Fájdalma nem volt....
Mandulaműtét térdprotézis műtét előtt
Tisztelt Doktor Úr! 63 éves vagyok, térdprotézis műtét előtt állok. A góckutatás során a torokváladékban strectocoppus C került kitenyésztésre, minden más...
Tüszős mandulagyulladás láz nélkül?
Jó napot kívánok! Tanácsát szeretném kérni, tüszős mandulagyulladást állapotot meg a házi orvosom, nem fáj a torkom, nincs lázam, de viszont a mandulam...
Állandó felsőlégúti panaszok
Tisztelt Doktor Úr! 39 éves nő vagyok. Gyermekkorom óta folyamatosan felső légúti betegségekben szenvedek. Egy év alatt legalább hatszor folyik az ortom és fáj...