Megszüntethető-e a krónikus nátha?

Tisztelt Doktor Úr! Már legalább nyolc éve állandóan folyik a váladék a torkomban.Szinte állandóan nyeldeklek, ami főleg éjszaka nagyon zavaró.Többször előfordul, hogy elindul a sűrű váladék és néha két zsebkendő is megtelik huruttal.Viszont van amikor sikerül kitisztítanom az orromat, szelel az orrom, viszont mintha egy sűrű váladék odatapadna a torkomra, amit nem tudok "kikrákogni", és sokszor egész nap nyeldeklek.De ez is változó, nem mindig érzem ugyanúgy, s van amikor ezt a tapadást a torkom jobb oldalán, máskor pedig a bal oldalon érzem. Több orvos is megvizsgálta a torkomat, törletet is vettek, mindegyik felírt valamilyen spray-t, de egyik sem használt, csupán segített bizonyos mennyiségű hurutot eltávolítani, viszont a torkom sohasem tisztult ki teljesen, s tovább nyeldekelte. A törletek eredménye mindig negatív volt. Kérdésem: van-e mód a fent említett panaszok megszüntetésére? Megjegyzés: a Web-oldalukon elolvasott leírásokból, valamint a betegek hozzászólásaiból arra következtetek, hogy talán "akut szinuszitisz"-em van. Válaszát előre is köszönöm Köles Vince Révkomáromból

Dr. Zaránd Rajmund válasza szinuszitisz témában

Tisztelt Uram!

A leírt panaszok krónikus szinuszitisz tünetei, mely életkorral, légszennyezéssel, egyéb civilizációs ártalommal függenek össze. Lehet operálni, de én első körben mindenképp a konzervatív megoldás híve vagyok. Szerintem a is leírt módszer életvitelszerű (napi kétszeri) használata igen sokat javíthat az állapotán.

Kérdés: 2015. január 31., 22:20 ;Megválaszolva: 2015. február 01., 11:26
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orrgaratfolyas
T. Doktor Ur, ca. egy eve kronikus bal-arcureggyulladas volt (diagnozis CT es egyeb alapjan) ez tavaly nyaron megszunt orrsovenymutettel. Azota mindket legut...
Fülcsengés
Tisztelt Doktor Úr! Lányommal kapcsolatos lenne a kérdésem. 17 éves,elmondása szerint gyerekkora óta bal oldalon csengett a füle, de mivel ő ezt...
Sjöngren syndróma miatt orr-fül...
Ma voltam gégészeten,mert viszket és fáj balodalt az orcimpám,belül kis pirosodás,külsőrészre is kiterjedt.Ez a probléma volt régebben is,meg...
Normális ha az orromból...
Kedves Webdoktor! Napok óta náthás vagyok, mivel sajnos influenzával küzdöm. Magas lázzal is jár. Iszonyatos fájdalmas érzek a szájpadlásomnál...
Gyermek,mandulakő
Kedves Dr.Úr! Kisfiam 5 éves.A napokban mindkét oldalt fehér,lerakódásnak tűnő, laikuskunként mandulakőnek nézem.1x volt már neki 1 éve de az...