Vestibularis vizsgálat

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Több, mint másfél éve tartó szédülésem (többnyire kába érzés, de időnként mintha elmozdulna a környezetem hozzám képest, hányinger, émelygés is kíséri) az utóbbi időben egyre csak romlik, emiatt tart kivizsgálásom, melynek a következő lépése: vestibularis vizsgálat. Mindössze ennyi van a beutalón a tervezett vizsgálathoz írva. Nemrég voltam általános fül-orr-gégészeti vizsgálaton, ami semmi eltérést nem mutatott, valamint hallásvizsgálaton, mely kisfokú halláskárosodást mutatott a magas frekvenciákon. Kérdésem az lenne, hogy miből áll a vestibularis vizsgálat (sajnos az interneten keresgélve nem találtam egyértelmű választ erre), valamint, hogy kell-e valamilyen előkészületet tennem a vizsgálat előtt, mire számíthatok utána. Laborvizsgálaton, neurológiai vizsgálaton már túlvagyok, mindent rendben találtak.Egyedül a nyaki gerinc röntgen mutatott nyaki kopást valamint nyaki bordát.Ezt csak azért írtam le, mert nem tudom függ-e ettől a vestibularis vizsgálat milyensége. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a szédülés témában

Tisztelt Hölgyem! A vesztibuláris vizsgálat lényege a hallójárat hőmérsékletének változtatásával (vízzel vagy levegővel, lehet meleg és hideg irányba is) a perifériás egyensúlyszerv vizsgálata a szemtekerezgés detektálásával (elektromos vagy videó, esetleg egyszerűen szabad szemmel). Vizsgálat hosszas, 15-60 percig tart, több részletben, de nem fájdalmas vagy kellemetlen.

Kérdés: 2014. május 02., 20:03; Megválaszolva: 2014. május 03., 17:02
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban