tracheostomia

Kedves Doktornő/Úr! Nagyon köszönöm előző válaszukat! A műtét sikeresen megtörtént, jelenleg még géppel lélegeztetik mivel mély altatásban volt ezért így biztonságosabbnak találják, azt mondják pár nap és leveszik a gépről. A kérdésem a következő lenne, a doktor úr azt mondta nekünk nem lesz hangszál műtét mivel olyan pici a baba hogy talán egyedül is helyreáll, megfeszülnek a hangszálai neki és egy esetleges műtéttel nagyobb kárt csinálnak.Ez tényleg így van? Magyarországon ez hogy működik? Jelenleg Angliában élünk de ha lehetőségünk lesz hazavinni akkor szeretnénk továbbiakban otthon kezeltetni. Azt mondták kb 2 hét ha komplikáció mentes akkor hazavihetjük, Ön szerint mennyi idő? Általában meddig kell várni? Már a születésnél sem volt hangja nem sírt fel, nem tudom mennyiben változtat ez a helyzeten. Ha bármi ötlete, tanácsa van kérem ossza meg velem. Nagyon köszönöm segítségét, Cz. Judit előzmény: https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/ful-orr-gegeszet/110521

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza fül-orr-gégészet témában

Kedves Anyuka!

Először is Önnel együtt örülünk, hogy az előző műtét sikeres volt, és remélhetőleg a lélegeztető gépről való leszoktatás is sikeres lesz. Nem az én itt leírt véleményem dönti el, hogy kell-e a hangszalagokat vagy a gégét operálni, hanem az, hogy majd mit látnak bizonyos idővel a műtét után a szakemberek. Tehát a következő lépés a hazatérésük után egy bizonyos idővel az lehet, hogy egy olyan központhoz fordulnak, ahol a gyógyító csapatban van laryngoszkópos (bronchológus) szakember, operáló sebész, ill. a hangképzésben jártas foniáter. Nem könnyű ilyet találni, de azt gondolom, Magyarországon is van ilyen csapat. Az angliai lehetőségeket persze nem ismerem, de azt gondolom, hogy ha hazajönnek, gyermekük akkor is megtalálhatja a gyógyulást. Ebben személyesen is tudunk segíteni, mivel intézményünk kifejezetten szakosodott a légutak vizsgálatára és kezelésére.

Üdvözlettel:

Dr. Hacsek Gábor

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. július 03., 18:55; Megválaszolva: 2012. július 13., 17:29
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyelési fájdalom
Hólyag a torokban
Érdeklődés
Hólyagos garat
Keletkezett dudor beazonosítása, oka