Ha az antibiotikumok nem hazsnálnak, akkor az MRSA fertőzés?

Tisztelt Doktor úr/nő! Kérdésem a következő: több mint 14 hónapja fennálló arcüreg gyulladásom van. Ezen időszak alatt a következő gyógyszereket szedtem be: xorimax, leflokin, avelox, dalacin, tavanic sumetrolim, dermyc Eredményt egyik sem hozott. Ezzel párhuzamosan 5 hónapja fennálló staph. okozta bőrkiütéseim vannak amik szintén nem múlnak el semmilyen kenegetésre, gyógyszerre, orvosi ecsetelésre. 2001ben torokváladékból staph.aureus baktériumot tenyésztettek ki. Felmerült bennünk az MRSA gyanuja. Kérdezném hogy ennek van alapja, elképzelhető az MRSA vagy teljesen kizárt? Ha kizárt miért nem segít egyik féle fajta antibiotikum sem? Ha pedig MRSA gyanu kihez/hová forduljak? A mostani gégészem mindenáron műteni akar úgy hogy gyógyszer sem adott már mert a kollegája által felírt Tavanic sem segített. Köszönöm válaszát! Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza a arcüreggyulladás témában

Tisztelt Asszonyom! Az MRSA tipikus kórházi törzs, ami legyengült immunrendszerű, leginkábbis intenzív osztályon kezelt, lélegeztetett betegeket érint. Kábé annyira lehetséges az ön esetében, mint a Dengue-láz. Az arcüreggyulladások elhúzódásának számos oka lehet: immunológiai, anatómiai, csillószőr működési, allergológiai, életmódbeli, környezeti. Ezek közül szinte minden okot javíthat a megfelelő orrtoilett bevezetésével. Segítségképp NeilMed SinusRinse készüléket javaslok, aminek a segítségével fiziológiás oldatos átöblítéseket tud végezni, és jelentős életminőség javulkást érhet el gyógyszer nélkül.

Kérdés: 2011. november 04., 20:57; Megválaszolva: 2011. november 05., 09:03
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban