Foghúzás

Tisztelt Doktor úr! Doktornő! 26 éves vagyok, kb 6 éve syncumart szedek, többszöri thrombosis miatt (mélyvénás és részleges agyi thrombozis). 5. napja fraxiparine injekciót kapok bőr alá hasfalba, holnap kellene mennem fogászatra, húzni kellene. A fogam nem fáj, de mivel érzékeny és már tömött, így húzás mellett döntöttek. Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy fraxiparine mellett, ha a prothrombin 80% fölött van, megoldható-e a foghúzás fogorvossal vagy csak szájsebészeten? Tartok a komplikációtól, ezért lenne számomra fontos, hogy így biztonságos-e a beavatkozás elvégzése. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Orsolya26

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a foghúzás témában

Kedves Orsolya! A beavatkozás napján prothrombinszint- és INR-meghatározás szükséges. Amennyiben a prothrombinszint 40% feletti, az INR-érték pedig 1, 8 alatti, a beavatkozás elvégezhető akár fogorvossal is. Természetesen ilyenkor fokozott elővigyázatosság szükséges, de a fogorvos is bizonyára fog a sebbe tenni vérzéscsillapító zselatinszivacs és ha szükségesnek ítéli meg a sebet össze varrja.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 30., 14:53; Megválaszolva: 2010. szeptember 01., 08:54
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt