• fogimplantátum

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Szeretném tudni, hogy mit érdemesebb csináltatnom, fogimplantátumot, vagy hidas pótlást? Sokmindent hallani az implantátumról. Kérdéseim a következők. Nekem autoimmun eredetű pajzsmirigy alulműködésem van. Mivel ez immunbetegség, megtörténhet e, hogy a szervezetem az implantált fogat sem fogadná be? Igaz e, hogy kilökődhet az implantátum? Hány évig nem kell cserélni? És ha kell cserélni, akkor az egész implantátumot, vagy a tetején a koronát? Vagyis ha 10 év múlva meglazul, akkor újra kell kezdeni az egész procedúrát? Nekem oszteoporózisom is van, befolyásolja e ez a beültetést? Egy fogorvos még évekkel ezelőtt azt mondta, hogy sorvad az állkapocs csontom, de én ebből semmit nem veszek észre, nincsenek laza fogaim stb. Ez mennyiben befolyásolhatja a beültetés sikerességét? Szóval szeretném tudni, hogy érdemes e annyi pénzt beleáldozni, vagy ne kockáztassak ezekkel a körülményekkel? Köszönöm a válaszát előre is. A.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogimlantátum témában

        Kedves Kérdező! Arra mindenkinél meg van az esély, hogy a szervezete az implantátumot nem fogadja be, bár ma már nagyon korszerű, szövetbarát anyagokból készítik ezeket. Azonban mindenki szervezet más és más és nem egyformán reagálunk dolgokra .Azonban az osteoporózis sajnos negatívan befolyásolja a beültetést. Nem az implantátumot kell cserélni, hanem a rá készített pótlást, sokszor azért, mert ezeket is hídba készítik, és azért 5-10 évente érdemes egy hidat lecserélni. Mert már nem szép, nem tökéletesen zár, stb. Szerintem az lenne a legcélszerűbb, ha személyesen felkeresne egy implantológust, aki a röntgenfelvétele alapján eldönti, hogy érdemes vagy sem belevágni az implantálásba.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. június 17., 19:02; Megválaszolva: 2010. június 27., 13:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés