Gyökérrezekció utáni fájdalom

Tisztelt Doktor úr! Januárban volt gyökérrezekcióm egy fognál (bal felső 5) ami már hónapok óta fájt. Előzetesen volt már gyökérkezelve, majd előző év végén újra, de akkor se jött rendbe. A röntgen alapján túl korán lett gyökérkezelve, így valami nem zárult le teljesen a gyökérnél. A műtét után pár napig nem fájt a fogam, viszont sajnos visszatért, és megint minden nap fájdalomcsillapítót kell bevennem. Lenne bármilyen módszer a fájdalom megszüntetésére? Az orvosom szerint a fog eltávolítása sem biztos, hogy megszűnik a fájdalom.

Dr. Volom András válasza rezekció témában

Kedves Látogatónk!

A kérdésére nincs egyszerű válasz. A rezekció sikertelensége esetén felmerül, hogy esetleg maradt biofilm a gyökércsatorna falán. Sajnos ezt mikorszkópban sem lehet jól látni. egy speciális eljárással elvégzett rezekció során a fogat kinyitjuk felülről és egyúttal alulról is. Fentről a gyökércsúcs felől száloptikával bevilágítva látatóvá válik a csatorna falán esetleg jelenlévő biofilm (sötét színű) és azt ultrahangos gyémánt csiszolóval el tudjuk távolítani, majd műtét közben feltöltjük a csatronát egy biokerámia nevű speciális gyökértömő anyaggal. Ez általában megoldást jelent.

nyilván látatlanban nem tudok pontosabbat mondani.

Üdv: Dr Volom András

Kérdés: 2019. március 01., 22:25 ;Megválaszolva: 2019. március 03., 22:12
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Gyökérkezelés reális ára?
Jó napot Volt egy megkezdett gyökérkezelésem nem tudom pontosan melyik fogat és hogyan csinálták (mellékeltem a papíromról egy képet) Összesen 39...
Gyulladt íny
Tisztelt Doktornő, Azzal a kerdessel fordulnek Önhöz,hogy pár eve a felso 6 fogam megcsinaltattam egy serules miatt, miert a jobb szemfog es metszom...
íny kérdés
Tisztelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy a csatolt fotón az ínyen látható dolog az mi lehet? Több helyen is látok ilyet a...
Piros folt a szájban
Tisztelt Doktornő! Körülbelül 3-5 hónapja piros a torkom voltam háziorvosnál és fül orr gégészeten is! Mindkét helyen azt mondták nem kóros....
Szájüreg erek látszodása
Jónapot! Napokban elkezdett fájni a torkom és észre vettem hogy a nyelvem alján és a torkom hátulján is látszodnak az erek valamint a szájpadlásom...